Våra
Behandlingar

Unna dig en härligt avslappnande behandling.

Nyhet på Gränsö
– Lashlift & Browlift

Lashlift: Lashlift är den senaste tekniken inom franspermanent där man skonsamt böjer dina naturliga fransar. Dina fransar vårdas och dina ögon framhävs på ett naturligt sätt utan att du ens behöver sminka dig på morgonen.
45 min 690 kr

Browlift: Ett browlift gör dina ögonbryn fylligare med mer volym, snyggar till, formar och ger brynen ett lyft. Vid en browlift så formas dina ögonbrynsstrån till önskad form med hjälp av permanentvätskor.
45 min 690 kr

Färgning av fransar eller bryn kan läggas till för 100 kr
Eller boka båda behandlingar tillsammans ink fägring av både fransar & bryn. 1 195 kr

Gränsö Slott - Massage

Detta gäller vid bokning

Vid sen ankomst kortas behandlingstiden, men fullt pris debiteras. Helt uteblivet besök utan avbokning eller avbokning senare än 24 timmar inom bokad behandling debiteras fullt pris. Boka spabehandling på spa@granso.se eller på 0490-824 25, 0490-824 30.

Ansiktsbehandling
på Gränsö Spa

Våra terapeuter här på Gränsö Spa i Västervik ger dig expertråd och tips om hur du sköter din hy på bästa sättet vid varje behandling. Ge din hy ny lyster i vacker skärgårdsmiljö. På vårt lyxiga Spa arbetar terapeuter som är utbildade experter på alla hudtyper. Våra ansiktsbehandlingar anpassas specifikt för dig och du får samtidigt råd om vilka produkter som passar dig och din hud.

Ansiktsbehandling med PHA-syra

En effektiv ansiktsbehandling för att bekämpa hudens förtida åldrande. Exfoliering med högeffektiva hydroxidsyror (PHA) som stimulerar nybildning av celler samt ger bättre elasticitet och fasthet till huden. En djupgående behandling innehållande rengöring, exfoliering 20% ​​PHA, peeling, ånga, portömning, brynansning, ansiktsmassage, uppstramande & närande mask samt efterföljande produkter.

Behandling på 80 minuter ingår både ansiktsmassage och brynansning. Det ingår även färgning av bryn.
Behandling på 60 minuter får du välja ansiktsmassage eller brynansning. Färgning ingår ej.

80 min: 1 350 kr
60 min: 1 150 kr

Ansiktsbehandling Lyx med PHA-syra och Guldmask

Den här behandlingen är precis som den ovan män med en intensiv anti-aging mask. Jämnar ut och stärker upp hudens struktur och ger en klar och fräsch lyster. Ett minilyft som håller i upp till 14 dagar. Denna mask är en klar favorit bland våra stamkunder. Plockning av bryn samt färgning ingår i 80 min.

60 min: 1 250 kr
80 min: 1 450 kr

Ansiktsbehandling

För dig som vill prova på en uppfräschande behandling som är mycket avkopplande och skön. Rengöring (ej porrengöring), hudanalys, peeling, ansiksmassage samt fuktgivande mask. I vår 50-minutersbehandling ingår även brynansning och massage.

25 min: Går att boka till paket där 25 min ingår.
30 min: 695 kr

50 min: 950 kr

Gränsö mini lyx (passar både kvinna / man)

För dig som vill ha både ansikts- och kroppsmassage i samma behandling. Halva tiden får du en avslappnande massage med vår ekologiska olja och andra halvan av tiden, en ansiktsbehandling. I ansiktsbehandlingen ingår rengöring, peeling, ansiktsmassage och avslutande fuktgivande mask. En skön avkopplande behandling för dig som vill ha den totala spa-upplevelsen med det bästa av två världar.

60 min: 1 250 kr

Slottets Lyxbehandling

Lyxig, lång spa-upplevelse med både massage och ansiktsbehandling. Slottets Lyx inleds med avslappnande ryggmassage i ca 25 minuter. Därefter får du en effektiv, 75 minuter lång ansiktsbehandling för att motverka hudens åldrande. Exfoliering med högeffektiva hydroxidsyror (PHA) som stimulerar nybildning av celler samt ger en bättre elasticitet och fasthet till huden. Rengöring, hudvårdsschema exfoliering 20% ​​PHA peeling, ånga, portömning, massage av ansikte och avslutande närande, uppstramande mask. E fterföljande produkter. En mycket populär behandling!

Plockning och färgning av bryn ingår.

100 min: 1 650 kr 

Ansiktsmassage med avslutande uppstramande mask

Skön avkopplande ansiktsmassage som stramar upp och ger en viss rynkreducering. Avslutas med en fuktgivande och uppstramande mask från Exuviance. (Lägg till en guldmask för en extra anti age-effekt). En intensiv anti-aging mask jämnar ut och stärker upp hudens struktur samt ger en klar och fräsch lyster. Ett minilyft som håller i upp till 14 dagar. En klar favorit hos många!

25 min: Går att boka till paket där 25 min ingår.
30 min: 695 kr

Guldmask 100 kr tillägg

Klassisk ansiktsbehandling för man / kvinna med kornpeeling

Klassisk ansiktsbehandling med kornpeeling. Rengöring av ansikte, kornpeeling, ånga, porrengöring, massage av ansikte samt avslutande uppstramande fuktmask. Passar utmärkt för dig som vill ha en mer klassisk ansiktsbehandling utan syror.

60 min: 1 050 kr

Fransar och bryn

Frans- och brynfärg inkl. plockning / vaxning
30 min: 550 kr

Fransfärg el brynfärg inkl. brynplockning / vaxning
20 min: 395 kr

Plockning av bryn / vaxning
ca. 20 min: 295 kr

Lashlift & Browlift / Nyhet!

Lashlift är den senaste tekniken inom franspermanent där man skonsamt böjer dina naturliga fransar. Dina fransar vårdas och dina ögon framhävs på ett naturligt sätt utan att du behöver sminka dig på morgonen
45 min: 690 kr

Browlift gör dina ögonbryn fylliga med mer volym, snygga till, formar och ger brynen ett lyft. Vid en browlift så formas dina ögonbrynsstrån till önskad form med hjälp av permanentvätskor.
45 min: 690 kr

Lägg till färgning av fransar eller bryn
ca 15 min 100 kr

Kombinera browlift & lashlift ink. färgning
70 min: 1 195 kr

Behandlingen håller i cirka 6-12 veckor beroende på hur snabb växtcykel på fransar/bryn du har. Samt hur väl du tar hand om fransar/bryn.

Barnbehandling 8-12 år

Välj mellan massage, ansiktsbehandling eller kombinerad.

30 min: 650 kr

Fötter

Lyckliga Fötter – Happy Feet-behandlingar. Ta hand om dina händer och fötter, det viktigaste du har. Läs här om vår legitimerade medicinska fotvårdsterepauts alla nyttiga och sköna behandlingar här. Marta de Paula är utbildad medicinsk fotvårdsterapeut.

Medicinsk Fotvård

Behandlingen inleds med en mjukgörande fotbad. Naglarna klipps och slipas. Borttagning av ev. förhårdnader, liktornar och nageltrång.

25min: Boka i samband med vårt paket ”Dagspa Lyx”.
50 min: 850 kr
30 min: 695 kr

Klassisk pedikyr med lackning

Sköna fötter känns i hela kroppen. Här börjar vi med en avslappnande fotbad. Förhårdnader tas bort. Därefter följer en skön fotmassage.

60 min: 950 kr

Lyxbehandling Happy Feet

Skäm bort dig och dina fötter med Gränsö Slotts egna ”Happy Feet”. En spa-upplevelse som får dig att gå på moln och ger en avslappnande känsla som sprider sig i hela kroppen. Behandlingen inleds med en mjukgörande fotbad. Naglarna klipps och slipas. Vi tar bort eventuella förhårdnader, liktornar och behandlar nageltrång. Paraffininpackning, underbensmassage och fotmassage ingår också.

90 min: 1 495 kr

Spa fotvård med pedikyr och lackning

Behandlingen inleds med en mjukgörande fotbad. Naglarna klipps och slipas. Borttagning av ev. förhårdnader, liktornar och nageltrång.
Lackning i valfri färg. Paraffininpackning.

75 min: 1 150 kr

Kroppsbehandlingar

Ekologisk White Chocolate Body Scrub

En mycket effektiv och väldoftande kroppspeeling. Behandlingen inleds med en white chocolate scrub över hela kroppen. Ta sedan en härlig dusch och efter det får du smörja in huden med en mjukgörande och fuktgivande body lotion.

30 min: 750 kr

Ekologisk Salt Scrub

En mycket effektiv kroppspeeling. Behandlingen inleds med en saltskrubb över kroppen. Ta sedan en härlig dusch och efter det får du smörja in huden med en mjukgörande och fuktgivande body lotion.

30 min: 750 kr

Ekologisk Lyxbehandling White Chocolate - Body Scrub/inpackning och ansiktskur

Unna dig en underbar, återfruktande White Chocolate Salt Scrub. Därefter får du ett kroppsbalsam – White Chocolate inpackning som tillför huden lyster och massar av fukt samtidigt som den avlägsnar döda hudceller och huden blir silkeslen. Efter skrubben och inpackningen får du en skön ansiktskur bestående av rengöring, kornpeeling, ansiktsmassage och en fuktgivande ansiktsmask.

60 min: 1 250 kr

Nyhet! Floating på Gränsö slott i en helt ny floatingtank.

Floating ger total avslappning och återhämtning. En timme floating motsvarar upp till 8 timmars djupsömn.

Floating

Uppnå total avslappning i både muskler och själ genom att tyngdlöst flyta i kropps tempererat saltvatten.

Denna metod utvecklades i USA redan 1954 men kom inte till Sverige förrän 1985 och har sedan dess blivit mer och mer populär. Du får stiga in i en Floating-tank som är fylld av vatten med en salthalt som nästan kan jämföras med Döda Havet. Här ligger du lugnt och flyter och kroppen får en avslappning som inte går att uppnå någon annanstans. En behandling motsvarar fysiologiskt 4-8 timmars djupsömn och har visat sig kunna bidra till sänkt blodtryck, effektivare ämnesomsättning, stressreducering m.m

Vitsen med att flyta är att man får avkoppling, avstressning och smärtlindring men man kan dessutom erhålla många andra positiva effekter som lindring av alla former av muskelvärk som whiplash, reumatism, fibromyalgi mm. Andra områden är superinlärning och mental träning för idrottutövare. Det är bara några bra exempel på anledningar att flyta men man behöver givetvis inte ha problem, det räcker med att man vill uppnå djup avslappning.

25 min: Går att boka till paket där 25 min ingår.

Floating:

30 min 695 kr

50 min 950 kr

Floatage singel: först får du en massage på 30 eller 50 min som följs av en lika lång floating.

30 min (60 min tot behandling) 1195 kr

50 min (100 min tot. behandling) 1795 kr

Floatage 2 personer: 1 får massage, 1 får floating, i samma behandlingsrum samtidigt.

30 min 1195 kr

50 min 1795 kr

Floatage dubbel behandling (2p): 1 får massage och 1 får floating, sedan byter ni och får massage resp. floating. Behandlingen sker i samma rum samtidigt.

30 min (60 min tot behandling) 2300 kr

50 min (100 min tot behandling) 3400 kr

 

OBS! tänk på att inte vara nyrakad då detta kan svida under behandlingen.
Kvinnor som har menstruation eller är i sista graviditetsmånaden avrådes från att floata.

 

Massage

Här kan du läsa om alla våra sköna massagebehandlingar.

Svensk Klassisk Massage

En uppmjukande och cirkulationsfrämjande massage som utförs med en svensk ekologisk olja. Tryck anpassas efter dig och dina önskemål. I slutet av behandlingen får du några minuters vila för att vakna till och komma tillbaka till nuet.

25 min: Boka i samband med vårt spapaket ”Dagspa Lyx”.
30 min: 695 kr
50 min: 950 kr

Chokladmassage

Här får du en riktigt avslappnande massage med högklassig Chokladolja från Maria Åkerberg Collection.

30 min: 750 kr
50 min: 1 050 kr

Slottets Avslappning

Denna massage ger dig en känsla av välbefinnande och total avslappning. Den verkar främjande för blod och lymfcirkulation, är stressreducerande och uppmjukande. Ett utmärkt val för dig som vill finna ro i en stressad vardag.

25 min: Boka i samband med vårt spapaket ”Dagspa Lyx”.
30 min: 695 kr
50 min: 950 kr

Varma stenar

En djupgående massage där vi kombinerar handfasta tag med varma lavastenar.

25 min: Boka i samband med vårt spapaket ”Dagspa Lyx”.
30 min: 750 kr
50 min: 1 050 kr

Yin och Yang

En uppmjukande och stressreducerande behandling med fokus på massage och akupressur i ansikte, huvud, nacke och händer. I den längre behandlingen tillkommer även en ryggmassage.

25 min: Boka i samband med vårt spapaket ”Dagspa Lyx”.
30 min: 695 kr
50 min: 950 kr

Idrottsmassage

En klassisk svensk massage med hårdare och snabbare inslag. Vi använder oss av liniment och värmebehandling för att mjuka upp skadad muskulatur. Denna behandlingen är mest lämplig för dig som har extremt svåra låsningar i muskulatur och söker något som kan ge din sjukgymnastik eller rehabilitering en liten skjuts i rätt riktning.

30 min: 750 kr (Räcker för hela ryggen, nacke, axlar)
50 min: 1.050 kr (Räcker för hela ryggen, nacke, axlar, samt ben eller armar)

Massage lyx

Kombinera två av våra massagebehandlingar, välj mellan: Svensk klassiker, Slottets avslappning, Varma Stenar samt Yin&Yang.

60 min: 1 150 kr
80 min: 1 450 kr

Gravidmassage

En avslappnande massage helt anpassad för den gravida kroppen med en specialanpassad kudde gör att du ligger bekvämt på sidan. Vi använder återfuktande oljor ger huden bästa förutsättningar för att anpassa sig under graviditetens förlopp. Massagen är en härlig stund för dig som blivande mamma och en bra förberedelse inför förlossningen. Välkommen att boka från v 13 till slutet av din graviditet.

25 min: Boka i samband med vårt spapaket ”Dagspa Lyx”.
30 min: 795 kr
50 min: 1 050 kr

Hudföryngring med Dermapen behandling

Ge ditt ansikte ny lyster
Dermapen är en avancerad, fraktionerad nålningsteknik och det senaste genombrottet inom hudföryngring. Dermapen använder sig av 16 stycken sterila sammankopplade nålar som vertikalt gör hål i huden med en automatisk vibrerande funktion. När Dermapen flyttas över hudens yta, stimuleras den till nyproduktion av naturligt kollagen samtidigt som fina mikrokanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt med 80% och säkerställer därmed upptag av behandlingspreparat (Hyaluronsyra) samt ger en kollagenstimulerande effekt djupt ned i huden.

Nytt hos oss – Dermapen4

Nu erbjuder vi Dermapen4 som är den allra senaste metoden och en utvecklad variant av vår tidigare Dermapen. Med sina 16 sterila nålhuvuden skapar vi 1920 mikroskopiska hål/kanaler i huden per sekund. Vi kan nu jobba ännu snabbare vilket ger en mer effektiv samt komfortabel behandling för dig som kund. Dermapen4 kan nu också gå ännu djupare ned i huden för att där kunna behandla djupare ärr (och bristningar) ännu mer effektivt.

Dermapens kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laserbehandling men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Den är också mer effektiv än de flesta microdermabrasion och kemisk peeling.

Hela ansiktet, inkl. ögon 2 500 kr
Hela ansiktet tre behandlingar 6 200 kr
Ansikte hals och decolltage 3 500 kr
Del av ansikte 1 500 kr
Dermapen ansikte + kemisk peeling 3 000 kr

DermaPen rekommenderas för:
• Åldrad och spänstfattig hud
• Fina linjer och rynkor
• Röklinjer runt munnen och linjer runt ögonen
• Huduppstramning och föryngring
• Stora porer, renar och löser upp pormaskar
• Ärr (akne, kirurgiska och brännskador)
• Bristningar
• Milier
• Pigmentfläckar
• Ytliga kärl
• Solskadade händer

Exuviance Rolls Royce-behandling

Nu är den här – Exuviance Radiance Peel!
Effektiv peeling med retinol och citrafill som exfolierar, förbättrar hudens struktur, klarhet, spänst och hudton. Minimerar linjer, rynkor, ojämn hudpigmentering, akne och fet hud. Behandlingen passar alla hudtyper som är i behov av förnyelse.

Vad är Retinol?
Retinol är en form av A-vitamin som exfolierar och stimulerar bildandet av nya hudceller, förbättrar hudens struktur, minimerar rynkor & jämnar ut hudtonen. Huden kan kännas något känslig några dagar efter och det är viktigt med rätt hudvård veckan efter. Efter 2–3 dagar uppstår ofta en fjällning som varar i någon dag beroende på hudtyp. Inom en vecka är huden helt återställd.

PRISLISTA

En behandling – 1 495kr
Vid behandlingstillfälle ingår ett kit med anpassade produkter för eftervård som räcker ca en vecka.

KURBEHANDLING

5 gånger – 6 995kr
Vid köp av kur ingår anpassade produkter för eftervård fullsize från Exuviance till ett värde av 1 157kr

Shop

Vi använder oss av Dermalogica , Exuviance och Maria Åkerbergs produkter i våra behandlingar. Produkter som du kan köpa för din egen hud och kroppsvård i vår butik på Gränsö. Expertråd får du av våra terapeuter.

Exuviance

Exuviance Professional vill ge dig unikt personanpassad, professionell hudvård som verkligen funkar. Oavsett vem du är eller vad din hud behöver. Det första steget på vägen mot en hudvårdsrutin som är anpassad för dig och dina behov är definierade som din hudtyp. Vanliga begrepp är normalt, torr, mogen, känslig, fet och kombinerad hud. Den hudtyp du har beror på arvsanlag, ålder, miljöfaktorer och kan även påverkas av årstiderna. Boka gärna tid för rådgivning hos Gränsös terapeuter. När du vet din hudtyp kan du sedan hitta rätt produkter för din egen hudvårdsrutin. Även här kan du få hjälp av våra professionella terapeuter.

Excuviance hudvårdsrutin bygger på ett antal steg. Beroende på din hudtyp bygger du din hudvårdsrutin och väljer en egen steg som ska ingå för dig:

Rengäring, morgon och kväll
– A och O i rutinen. Med en produkt som passar din hudtyp.

Ansiktsvatten eller toner
– Ansiktsvatten och toner är egentligen samma sak och det används för att ta bort eventuella rester av rengöring, smuts, överskottsfett eller makeup men framförallt för att balansera hudens pH, återfukta och ibland även exfoliera med syror.

Exfoliering
– Använder du peel pads eller en exfolierande, talgreglerande lösning (solution) applicerar du det efter ansiktsvatten/toner. Beroende på hudtyp, behov och produkter i fråga kan detta exfolierande eller talreglerande steg göras morgon och/eller kväll, eller några gånger per vecka

Essens
-En essens är ofta nästan lika tunn som en toner men har ännu mer vårdande och fuktgivande egenskaper.

Punktbehandling
– Även kallad spot treatment och används för att punktbehandla akne eller pigmentfläckar appliceras i detta steg så att den får störst möjlighet att verka på huden.

Serum
– Ett serum är mer trögflytande och innehåller ingredienser som ger extra näring till huden. Ett serum är en superb produkt om man vill optimera sin hudvårdsrutin och jobba speciellt på ex torr hud, rödhet, rynkor, pigmentfläckar, ger hud lyster.

Dermalogica

Dermalogicas koncept med hudvård som gör skillnad för din hud och inte ditt badrumsskåp, har förändrat marknaden radikalt. Innovativa produkter och målinriktade behandlingar är ledorden – och Dermalogicafans värld över har frisk hud, inifrån och ut. Här en översikt över några av Dermalogicas produktserier:

mediBac clearing®
Hjälper mot problem i vuxen ålder.

UltraCalming™
Verklig lindring för känslig hud.

AGE smart®
Förebyggande vård för din framtida hudhälsa.

PowerBright TRx™
Lystergivande, pigmentutjämnande och hudvårdande.

Sheer Tint
Hudvård förklädd till makeup.

Daylight Defense
UV-skydd, strand och sport.

Body Therapy
Hudhälsa för hela kroppen.

Rengöringar

En noggrann rengöring är det viktigaste steget såväl i den professionella behandlingen som i hemmavårdsrutinen. Huden är kroppens största organ och bildar en barriär mellan den omgivande miljön och kroppens inre organ. En lämplig rengöring är nödvändig inte bara för de hudvårdande egenskaperna, utan även för att upprätthålla hudens skyddande barriärfunktion. Samtliga Dermalogicas rengöringar är vattenlösliga, tvålfria, pH-balanserade och ser till att hudens naturliga barriärfunktion bevaras. I shoppen hittar du en rad rengöringsprodukter för olika hudtyper.

Unna dig något gott
Spa & Lobbybar

Spa- och lobbybaren serverar goda, lätta rätter. Här kan du slå dig ner i badrocken och njuta av god mat och goda drycker. Spa-baren ligger i direkt anslutning till relaxen. Du beställer och slår dig ner i badrocken. Se meny, klicka nedan (pdf).

Se Meny

Gränsö Slott
Ostkustens Pärla

Läs mer
Gränsö Slott Västervik

Gränsö Slott
Välj bokning

Hotellpaket

Välj något av våra utvalda paket och erbjudanden och sätt guldkant på din vistelse hos oss. Dessa är noga utvalda för att ge dig en unik upplevelse på Gränsö Slott. Vänligen kontakta oss via e-post eller telefon om någon i sällskapet önskar specialkost eller har några allergier.

Boende

Gränsö Slott är en familjeägd anläggning direkt vid havet i den charmiga skärgårdsstaden Västervik. Tillsammans med fantastiska medarbetare ser vi till att våra gäster har det bra och njuter av sin vistelse – oavsett tillfälle. Välkommen att boka ditt boende här.

Restaurang

Våra menyer på Gränsö Slotts restaurang i Västervik är modernt klassiska. Det är matlagning från grunden, på bra råvaror från lokala och företrädesvis svenska producenter.

Välkommen att boka bord på tel. 0490-824 27 vardagar kl. 13-16 eller via mail hovmastare@granso.se

Spa & Behandlingar

Alla hotellgäster och dagspagäster har tillgång till hela Gränsös Spalounge inklusive flytande Beachhouse. Här finns relax, ångbastu, torrbastu, isländsk källa, åtta olika tempererade pooler, källor och spabad. Dessutom ett spaorangeri där du kan njuta av lätta rätter och något gott att dricka. Komplettera med sköna spabehandlingar.

Bäst är att boka dagspa och behandlingar på mail spa@granso.se. Du kan också ringa 0490-824 30 och knappval 5 för att komma till spareceptionen. Ibland är det svårt att nå oss. Lämna gärna meddelande att du vill bli uppringd så ringer vi tillbaka så snart vi kan.

Konferens & event

När du vill sätta guldkant på din konferens eller ditt event är Gränsö Slott bästa valet. Hela Spaloungen inklusive vårt läckra Beachhouse ingår för deltagare som övernattar. Oslagbar miljö – direkt vid havet.

Marie-Louise Lindahl hjälper dig, svarar på alla frågor och är din kontakt från förfrågan ända fram till genomförandet av ditt möte. Kontakta Marie-Louise på på tel. 0490-824 31 eller e-post ml@granso.se.

Fest & bröllop

Gränsö Slott är ett av Sveriges och Smålands populäraste slott för fest och bröllop. När det finns något viktigt att fira, från dop, födelsedagar och bemärkelsedagar, bröllop, silverbröllop, förlovning, årsdagar, examen – till alla slags fester för släkt och vänner är Gränsö Slott en passande miljö.

Vår fest- och bröllopskoordinator hjälper dig med alla detaljer kring just ditt arrangemang. För mer information och bokning, kontakta Rebecka Ponton på tel. 0490-824 27 eller e-post brollop@granso.se.