À la carte meny
För sällskap på 8 gäster eller fler tas en förbeställning. Vänligen kontakta oss på hovmastare@granso.se
Paketgäster väljer fritt sin trerätters supé ur menyn.
(Du kan också ladda ner menyn som pdf här)
Förrätter 205 ;-
PIPERS GRÄDDIGA KRÄFTSOPPA
med smak av krondill och fänkål, serveras med dillmarinerade
kräftstjärtar och tunnhyvlad fänkål.
Piper’s crayfish soup served with dill marinated crayfish tails
and thinly sliced fennel.
GRAVAT RÅDJUR
med enbär och kummin, serveras med västerbottensosttimbal,
krispig palsternacka, stekt höstsvamp, lingon och granolja.
Cured roe deer seasoned with juniper and carraway seeds served
with Västerbotten cheese, parsnip, fried wild mushrooms,
lingonberry and spruce oil.
LÄTTRÖKT ANKBRÖST
serverat med len vitlöksemulsion, krispig selleri och
vitbönscrème. Toppas med krasse, valnöt och persilja.
Lightly smoked duck breast served with creamy garlic emulsion,
celery stalks, white bean puree together with cress,
walnuts and parsley.
KRYDDBAKAD RÖDROT
serveras med stekt höstsvamp, len vitlöksemulsion,
vitbönscrème palsternackskrisp och krasse.
Oven baked red carrot with herbs and spices, white bean puree,
fried wild mushrooms, creamy garlic emulsion, parsnip and cress
Varmrätter 395 ;-
KRONDILLSBAKAD RÖDING
serveras med schalottenlökssås, lättsaltad gurka, löjrom och potatisstomp
med brynt smör samt nyplockad dill.
Char cooked with dill served with creamy shallot sauce, salted cucumbers,
whitefish roe and mashed potatoes with browned butter and dill.
HALSTRAD SEJRYGG
serveras med vitvinssås, rödkålspuré, hummerolja, grillad fänkål samt
krabb och hummerarancini med körvel.
Seared pollock loin served with white wine sauce, grilled fennel,
red cabbage puree, lobster and crab arancini with chervil and lobster oil.
STEKT HJORTINNANLÅR
serveras med potatiskaka smaksatt med karljohansvamp, mustig
enbärsgräddsky, stekt höstsvamp och lingonbakad morot.
Fried red deer served with porcini flavoured potato cake, creamy gravy with
juniper berries, fried wild mushrooms and lingonberry cooked carrots.
CITRONGRILLAD BUTTERNUTPUMPA
med belugalinser i mustig rödvinssås tillsammans med haricots vertes
och grönkål, pumpacrème och rostade pumpakärnor.
Grilled butternut squash with lemon served with beluga lentils in red wine sauce,
haricots vertes, rosemary, kale, pumpkin puree and rosted pumkin seeds.
SLOTTSHERRENS RYGGBIFF | 530:- *
serveras med mustig rödvinssås, sallad på höstens primörer som tomater, grönkål
och örter från slottsträdgården, dragonemulsion samt nyfritterade pommes frites.
Grilled selected sirloin steak served with rich red wine sauce, salad with
autumn vegetables such as tomatoes, kale and herbs from the garden,
tarragon emulsion and french fries.
* Vid bokat paket tillkommer 135 kr vid val av ryggbiff
Desserter 195 ;-
CHOKLADBAVAROISE
på mörk Valrhonachoklad med cognacsbakat päron,
päronkompott samt krispigt chokladflarn med pepparmynta.
Bavaroise made with dark Valrhona chocolate served
with pears cooked with cognac, pear compote and crispy
chocolate with peppermint.
BAKAT PLOMMON
med rosmarin och råsocker serveras med krämig vaniljglass,
rosmarinkrutong och mirabellekräm.
Roasted plums with unrefined sugar and rosemary served
with homemade vanilla ice cream, rosemary sponge and
plum puree.
CRÈME BRÛLÉE SMAKSATT MED MANGO
serveras med kokoskaka, färska bär och kokosflarn.
Crème brûlée flavoured with mango served with coconut cake,
fresh berries and roasted coconut shavings.
UTVALDA GÅRDSOSTAR
serveras med knäcke, rostade nötter och cognacskokta fikon.
Selected farm cheeses served with flatbread, roasted nuts and
fig marmalade with cognac
VINPAKET | Tre glas 425 ;-
“Ett passande glas vin till varje rätt.
Kombinerat för fantastisk smakupplevelse”