Spa på Gränsö Slott
vid Smålands vackraste havsmiljö

Spaloungen på Gränsö Slott ligger precis vid havet och erbjuder gott om plats och avskildhet för den som önskar koppla av och njuta.

Alla hotellgäster och dagspagäster har tillgång till hela Gränsös Spalounge inklusive flytande Beachhouse. Här finns relax, ångbastu, torrbastu, isländsk källa, åtta olika tempererade pooler, källor och spabad. Dessutom ett spaorangeri där du kan njuta av lätta rätter och något gott att dricka. Komplettera med sköna spabehandlingar.

Vi erbjuder friskvård och är ansluta till Epassi. Läs mer om vilka av våra behandlingar som är godkända som friskvård här https://www.granso.se/spa/behandlingar/

 

Dagspa

Njut i vår sparelax med olika pooler, bastu och slappna av i vacker miljö. Se våra olika Dagspapaket längre ner där du kombinerar olika upplevelser på Gränsö med dagspa.

Kryp ner i en av våra varma isländska källor, njut i vårt flytande Beachhouse, koppla av i vår relax med pooler och sköna vilsängar.

Glöm inte att förbeställa våra läckra spatallrikar och boka eventuella behandlingar för att göra din spadag komplett. Inomhus i baddelen finns en tempererad pool, kallpool, tre olika varma källor, torrbastu och ångbastu och en stor lounge med sköna vilosängar.

Utanför med havsvy en massagepool samt våra heta isländska källor, 37 grader varma året runt och byggda i vacker skiffer.

Nere vid vattnet ligger vårt Beachhouse, ett flytande kallbadhus med bastu och en liten lounge.
(Öppet 12:00 – 20:00 vardagar, 09:00 – 20:00 helger)

Du får badrock, badhandduk och tofflor i spareceptionen. Det finns kolsyrat vatten och frukt att tillgå. Lobbybaren erbjuder lättare maträtter och såväl öl som vin och alkoholfria alternativ, se öppettider längre ner på sidan.

Regler gällande barn: Söndagar – torsdagar är barn mellan 5-upp till 12 år är tillåtna i spa fram till kl 17. Barn under 5 år kan vi tyvärr inte ta emot inne i sparelaxen. Under fredagar och lördagar gäller 13-års åldersgräns i vårt spa. Vecka 28 – 32 råder 13-års gräns dagligen. Sommartid mellan 09:00 – 17:00 är barn mellan 5-12 år välkomna i vår Infinity Pool; efter denna tid råder 13-års gräns även här. Barn i alla åldrar är alltid välkomna att använda vår utomhuspool på Gårdshotellet under sommaren!

Vi ber alla gäster att bidra till att en lugn stämning utan hopp och lek hålls, personalen har rätt att avvisa gäster som stör andra från spa och pooler.

För bokning av Dagspa behöver minst en person fyllt 18 år.

Bäst är att boka dagspa och behandlingar på mail spa@granso.se. Du kan också ringa 0490-824 30 och knappval 5 för att komma till spareceptionen. Ibland är det svårt att nå oss. Lämna gärna meddelande att du vill bli uppringd så ringer vi tillbaka så snart vi kan.

FRISKVÅRD- Nyttja ditt friskvårdsbidrag hos oss. Vi är även anslutna till Epassi- läs mer om vilka behandlingar du kan boka som friskvård här:https://www.granso.se/spa/behandlingar/

Priser Dagspa

Vardagar & söndagar: 550 kr / person
Lördag: 650 kr / person
Helgafton och vissa helgdagar gäller lördagspriser.
Barn mellan 5-12 år betalar halva priset för dagspa.
Dagspa bokas i 3 timmar.

Dagspapaket

Dagspa Lyx – Unna dig en helhetsupplevelse
Här ingår entré till relax & spa, en 25 minuters behandling (se behandlingsalternativen nedan) och en fräsch, härlig spa-tallrik. Dagspa Lyx bokas för 4 timmar.

Följande spatallrikar finns att välja mellan

Gränsös varmtrökta lax – med färskpotatis, blandsallad, romsås, citron & dill
Gränsös räksallad – med citron, ägg, handskalade räkor, dill och hemgjord Rhode Island dressing
Asiatisk nudelsallad – på risnudlar, sojabönor, morötter, kål och rostade cashewnötter. Välj ditt protein: Stekt marinerad tofu, kyckling eller räkor
Grillad Ciabatta – kyckling, jalapeño & rödlök eller röd pesto och mozzarella –  serveras med krispig sidosallad samt vitlöks- & örtyoghurt
Lyxig räksmörgås – handskalade räkor, ägg, citron och dill, serveras på surdegsbröd

 

Spa & Lobbybaren öppnar kl. 11.00 dagligen och serverar mat från 12.00.

Följande behandlingar finns att välja mellan:
– Klassisk massage, avslappningsmassage eller varma stenar
– Idrottsmassage (100kr tillägg)
– Gravidmassage
– Yin & Yang
– Floating
– Ansiktskur eller ansiktsmassage

Priser Dagspa Lyx:
Vardagar & söndagar: 1 290 kr / person
Lördag: 1 390 kr / person

Tänk på att boka tid för din behandling i god tid före vistelsen
Vår spareception går att nå på 0490-824 30 eller via e-post spa@granso.se

Observera att vi behöver få in en eventuell avbokning av dagspa eller dagspa lyx senast kl. 12.00 dagen innan ert besök för att ni ska få en fri avbokning. Vid avbokning senare kl. 12.00 dagen innan ert besök debiteras ni fullpris för ert bokade arrangemang. 

Slottsfrukost & Dagspa

Först njuter du av vår stora lyxiga slottsfrukost i slottet och därefter kopplar du av i vår sparelax. Priset för frukostbuffén är 295 kr för externa gäster. I det här paketet får du 100 kr i rabatt på dagspa. Bokas via spa@granso.se eller 0490-824 30.

Afternoon Tea & Dagspa

Varför inte boka en helgupplevelse på Gränsö? Först kopplar man av i vår sparelax och sedan går man upp till slottet och njuter av vårt dignande Afternoon Tea. I det här paketet får du 100 kr i rabatt på dagspa. Bokas via receptionen.

Vandring & Dagspa

Vandra och koppla av i varma källor

Du hämtar en vandringssäck med allt du behöver från lobbybaren, lunch och drycker. Efter vandringen kopplar du av i våra varma källor i sparelaxen.

Vandringspaket inklusive dagspa 845:- p p.

Detta ingår: Lån av vandringssäck med lunchpaket, vandringskarta, dagspa inkl lån av badrock, badlakan, spatofflor.

Boka på info@granso.se el tel 0490-82430

 

Unna dig något gott
Spa & Lobbybar

Spa- och lobbybaren serverar goda, lätta rätter. Här kan du slå dig ner i badrocken och njuta av god mat och goda drycker. Spa-baren ligger i direkt anslutning till relaxen. Du beställer och slår dig ner i badrocken. Se meny, klicka nedan (pdf).

Se meny

Jag/vi vill boka dagspa

Skicka oss din förfrågan så tar vi omgående kontakt med dig.
Behandlingar bokas separat.

Bildgalleri

Gränsö Slott
Ostkustens Pärla

Läs mer
Gränsö Slott Västervik

Gränsö Slott
Välj bokning

Hotellpaket

Välj något av våra utvalda paket och erbjudanden och sätt guldkant på din vistelse hos oss. Dessa är noga utvalda för att ge dig en unik upplevelse på Gränsö Slott. Vänligen kontakta oss via e-post eller telefon om någon i sällskapet önskar specialkost eller har några allergier.

Boende

Gränsö Slott är en familjeägd anläggning direkt vid havet i den charmiga skärgårdsstaden Västervik. Tillsammans med fantastiska medarbetare ser vi till att våra gäster har det bra och njuter av sin vistelse – oavsett tillfälle. Välkommen att boka ditt boende här.

Restaurang

Våra menyer på Gränsö Slotts restaurang i Västervik är modernt klassiska. Det är matlagning från grunden, på bra råvaror från lokala och företrädesvis svenska producenter.

Välkommen att boka bord på tel. 0490-824 27 vardagar kl. 13-16 eller via mail hovmastare@granso.se

Du kan boka frukost eller Afternoon tea online här

 

Spa & Behandlingar

Alla hotellgäster och dagspagäster har tillgång till hela Gränsös Spalounge inklusive flytande Beachhouse. Här finns relax, ångbastu, torrbastu, isländsk källa, åtta olika tempererade pooler, källor och spabad. Dessutom ett spaorangeri där du kan njuta av lätta rätter och något gott att dricka. Komplettera med sköna spabehandlingar.

Bäst är att boka dagspa och behandlingar på mail spa@granso.se. Du kan också ringa 0490-824 30 och knappval 5 för att komma till spareceptionen. Ibland är det svårt att nå oss. Lämna gärna meddelande att du vill bli uppringd så ringer vi tillbaka så snart vi kan.

 

Konferens & event

När du vill sätta guldkant på din konferens eller ditt event är Gränsö Slott bästa valet. Hela Spaloungen inklusive vårt läckra Beachhouse ingår för deltagare som övernattar. Oslagbar miljö – direkt vid havet.

Marie-Louise Lindahl hjälper dig, svarar på alla frågor och är din kontakt från förfrågan ända fram till genomförandet av ditt möte. Kontakta Marie-Louise på på tel. 0490-824 31 eller e-post ml@granso.se.

Fest & bröllop

Gränsö Slott är ett av Sveriges och Smålands populäraste slott för fest och bröllop. När det finns något viktigt att fira, från dop, födelsedagar och bemärkelsedagar, bröllop, silverbröllop, förlovning, årsdagar, examen – till alla slags fester för släkt och vänner är Gränsö Slott en passande miljö.

Vår fest- och bröllopskoordinator hjälper dig med alla detaljer kring just ditt arrangemang. För mer information och bokning, kontakta Rebecka Ponton på tel. 0490-824 27 eller e-post brollop@granso.se.