Beachhouse
flytande kallbadhus med panoramabastu

Beachhouse är Gränsös flytande kallbadhus. Här finns en bastu med panoramaföntster, en lounge och ett däck med enastående utsikt över havet, in mot idylliska Västervik. Här tar du kalldopp i havet och njuter av vinterbad.

Gränsös Beachhouse är ett flytande kallbadhus. Här finns en stor bastu med stora fönster direkt ut mot havet, en lounge med sköna sittmöbler och ett stort övre panoramadäck med vilstolar och härlig utsikt över skärgårdshavet.

Beachhouse ingår som en del i vår sparelax för alla boende gäster och för dagspagäster.

Därför är det bra att kall- och vinterbada

Du stärker immunförsvaret, får mer energi och en härlig endorfinkick. Allt fler har upptäckt vilket välbefinnande kallbad och framförallt iskalla vinterbad ger. Det är dessutom beroendeframkallande

När du badar i iskallt vatten kyls kroppen ner extremt snabbt, blodkärlen drar ihop sig och blodtrycket stiger. Hjärnan skickar med blodet ut stresshormoner som adrenalin och kortisol för att höja blodsockret. Dessutom frigörs ett fyrverkeri av endorfiner, som också brukar kallas kroppens eget morfin, eftersom det fungerar antidepressivt och dämpar nedstämdhet. Endorfinerna har också en smärtstillande effekt som kan vara i flera timmar efter det kalla droppet

Vinterbad ger en bättre blodcirkulation, ökar förbränningen och omvandlar energi till värme. Forskning visat att regelbundna kalla bad ger lägre risk för infektioner, minskad inflammationsgrad och bättre stresskontroll. Man blir helt enkelt både gladare och friskare av att vinterbada.

Den som lider av konstant högt blodtryck ska dock undvika vinterbad.

Gränsö Slott
Ostkustens Pärla

Läs mer
Gränsö Slott Västervik

Gränsö Slott
Välj bokning

Hotellpaket

Välj något av våra utvalda paket och erbjudanden och sätt guldkant på din vistelse hos oss. Dessa är noga utvalda för att ge dig en unik upplevelse på Gränsö Slott. Vänligen kontakta oss via e-post eller telefon om någon i sällskapet önskar specialkost eller har några allergier.

Boende

Gränsö Slott är en familjeägd anläggning direkt vid havet i den charmiga skärgårdsstaden Västervik. Tillsammans med fantastiska medarbetare ser vi till att våra gäster har det bra och njuter av sin vistelse – oavsett tillfälle. Välkommen att boka ditt boende här.

Restaurang

Våra menyer på Gränsö Slotts restaurang i Västervik är modernt klassiska. Det är matlagning från grunden, på bra råvaror från lokala och företrädesvis svenska producenter.

Välkommen att boka bord på tel. 0490-824 27 vardagar kl. 13-16 eller via mail hovmastare@granso.se

Du kan boka frukost eller Afternoon tea online här

 

Spa & Behandlingar

Alla hotellgäster och dagspagäster har tillgång till hela Gränsös Spalounge inklusive flytande Beachhouse. Här finns relax, ångbastu, torrbastu, isländsk källa, åtta olika tempererade pooler, källor och spabad. Dessutom ett spaorangeri där du kan njuta av lätta rätter och något gott att dricka. Komplettera med sköna spabehandlingar.

Bäst är att boka dagspa och behandlingar på mail spa@granso.se. Du kan också ringa 0490-824 30 och knappval 5 för att komma till spareceptionen. Ibland är det svårt att nå oss. Lämna gärna meddelande att du vill bli uppringd så ringer vi tillbaka så snart vi kan.

 

Konferens & event

När du vill sätta guldkant på din konferens eller ditt event är Gränsö Slott bästa valet. Hela Spaloungen inklusive vårt läckra Beachhouse ingår för deltagare som övernattar. Oslagbar miljö – direkt vid havet.

Marie-Louise Lindahl hjälper dig, svarar på alla frågor och är din kontakt från förfrågan ända fram till genomförandet av ditt möte. Kontakta Marie-Louise på på tel. 0490-824 31 eller e-post ml@granso.se.

Fest & bröllop

Gränsö Slott är ett av Sveriges och Smålands populäraste slott för fest och bröllop. När det finns något viktigt att fira, från dop, födelsedagar och bemärkelsedagar, bröllop, silverbröllop, förlovning, årsdagar, examen – till alla slags fester för släkt och vänner är Gränsö Slott en passande miljö.

Vår fest- och bröllopskoordinator hjälper dig med alla detaljer kring just ditt arrangemang. För mer information och bokning, kontakta Rebecka Ponton på tel. 0490-824 27 eller e-post brollop@granso.se.