Våra
Behandlingar

Unna dig en härligt avslappnande behandling.

Gränsös hudspecialist - "Det ska vara mysigt att ta hand om sig själv"

 

Matilda Lindbäck är Gränsös nya hud- och spaterapeut. Matilda är utbildad vid välrenommerade Gildaskolan och har senast jobbat som spaansvarig på Storhogna högfjällshotell i Jämtland. Hon kommer nu att leda en ökad satsning på hudvård och välbefinnande på Gränsö.

– Jag är mycket petig och noggrann. Som gäst ska du få mina bästa råd för hur just din hud ska få en vacker lyster.

– På Gränsö ska vi ha fokus på välmående och vi ska vilja se en förbättring hos våra gästers både hud och hälsa, säger hon. Vi ska vägleda dig som gäst till ökat välbefinnandet. Det ska vara mysigt att ta hand om sig själv.

– Jag kommer därför att ge individuella tips och råd till gäster både i behandlingar men också via våra sociala kanaler, här på FB och Instagram.

Har du några råd redan nu?

– Ja, här är några snabba:

1. Ha alltid solkräm på dig, även på vinter och när det är molnigt. Strålar når igenom och bryter ner celler vilket gör att din hud åldras i förtid. Särskilt viktigt för kvinnor vars hud åldras tidigare än mäns.

2. Använd alltid Peeling både för kropp och ansikte . Skrubba dig och få bort döda hudceller. Du kommer att märka stor skillnad på din hud. Gör det gärna enkelt för dig, använd t ex en scrubvante i duschen.

3. Återfukta sen både ansikte och kropp med lämplig kräm som tränger in i huden. Var noga med val av produkt, använd en produkt med molekyler som verkligen tränger in i huden och inte bara lägger sig ovanpå, be om råd om du är tveksam.

– Och min hemlighet, återfukta även insidan. Ta en matsked linfröolja i müslin varje morgon, du smörjer tarmar och insida vilket påverkar även utsida positivt. Du får en härlig lyster i huden.

Matilda är bokningsbar hudterapeut på Gränsö.

Boka på tel 0490-82430

Detta gäller vid bokning

Vid sen ankomst kortas behandlingstiden, men fullt pris debiteras. Helt uteblivet besök utan avbokning eller avbokning senare än 24 timmar inom bokad behandling debiteras fullt pris. Boka spabehandling på spa@granso.se eller på 0490-824 25, 0490-824 30.

Ansiktsbehandling
på Gränsö Spa

Våra hudterapeuter här på Gränsö Spa i Västervik ger dig expertråd och tips om hur du sköter din hy på bästa sättet vid varje behandling. Ge din hy ny lyster i vacker skärgårdsmiljö. På vårt lyxiga Spa arbetar hudterapeuter som är utbildade experter på alla hudtyper. Våra ansiktsbehandlingar anpassas specifikt för dig och du får samtidigt råd om vilka produkter som passar dig och din hud.

Utförs ej på hud med öppna sår, herpes, aktiv inflammation i kroppen (feber, smärta, ögoninflammation, vagel), solbränd hud med rodnad, nyopererad, Fillers (14 dagar), Botox (3 månader), cancer.

Ansiktsbehandling med AHA-syra

En behovsanpassad, resultatinriktad ansiktsbehandling som är specialutformad för att korrigera specifika hudtillstånd som hyperpigmentering, känslighet och förtidigt åldrande. Vi använder oss av högeffektiva hydroxisyror (AHA) som stimulerar nybildning av celler samt ger bättre elasticitet och fasthet i huden. Behandlingen inkluderar även djuprengöring, portömning och en ansiktsmask som ger näring åt huden.

Behandling på 60 minuter väljer du ansiktsmassage eller brynansning. Färgning ingår ej.

Behandling på 80 minuter ingår både ansiktsmassage och brynansning. Färgning av bryn ingår.

60 min: 1 150 kr
80 min: 1 350 kr

Lägg till en Guldmask för intensiv anti-aging effekt. Jämnar ut och stärker upp hudens struktur och lämnar en fräsch lyster. Ger ett minilyft som varar i upp till 14 dagar. 100 kr

Klassisk ansiktsbehandling

Klassisk ansiktsbehandling som anpassas efter din huds behov. Behandlingen inkluderar även djuprengöring (med kornpeeling), portömning, avslappnande ansiktsmassage och en ansiktsmask som ger näring åt huden.

60 min: 1 050 kr

Lägg till en Guldmask för intensiv anti-aging effekt. Jämnar ut och stärker upp hudens struktur och lämnar en fräsch lyster. Ger ett minilyft som håller i upp till 14 dagar. 100 kr.

Ansiktskur

En avkopplande och skön ansiktskur som anpassas efter dina behov. Ansiktet får sig en uppfräschning och berikas med näring!

Behandlingen inkluderar rengöring, peeling, ansiktsmassage och fuktgivande mask. I vår 50 minuters behandling ingår även brynansning.

25 min: bokningsbart med Dagspa Lyx
30 min: 695 kr

50 min: 950 kr

Gränsö Mini Lyx

Behandlingen inleds med en avslappnande ryggmassage, sedan följer en ansiktskur som anpassas efter din huds behov. Rengöring, peeling, ansiktsmassage och avslutande mask. Ger dig den totala spaupplevelsen med det bästa av två världar.

60 min: 1 250 kr

Slottets Lyxbehandling

Lyxig, harmonisk och resultatinriktad spaupplevelse. Behandlingen inleds med avslappnande ryggmassage i ca 25 minuter, därefter följer en behovsanpassad, resultatinriktad ansiktsbehandling. Vi använder oss av högeffektiva hydroxisyror (AHA) som stimulerar nybildning av celler samt ger bättre elasticitet och fasthet i huden. Behandlingen inkluderar även djuprengöring, portömning, ansning och färgning av bryn, samt en ansiktsmask som ger näring åt huden.

100 min: 1 650 kr 

Ansiktsmassage med avslutande uppstramande mask

Skön, avkopplande ansiktsmassage som stramar upp och ger en viss rynkreducering. Avslutas med en fuktgivande och uppstramande mask.

 

25 min: bokningsbart med Dagspa Lyx
30 min: 695 kr

Lägg till en Guldmask för intensiv anti-aging effekt. Jämnar ut och stärker upp hudens struktur och lämnar en fräsch lyster. Ger ett minilyft som håller i upp till 14 dagar. 100 kr.

Fransar & bryn

Färgning av fransar och bryn inkl. ansning
30 min: 550 kr

Färgning av fransar eller bryn inkl. ansning
20 min: 395 kr

Färgning av fransar eller bryn
20 min: 295 kr

Ansning av bryn
ca. 20 min: 295 kr

Lashlift & Browlift

Lashlift innebär att dina naturliga fransar får en permanent böj. Dina ögon framhävs på ett naturligt sätt.

45 min: 690 kr

Browlift gör dina bryn fylliga med mer volym, formar och ger brynen ett lyft. Dina ögonbrynsstrån formas med hjälp av permanentvätskor.

45 min: 690 kr

Lägg till färgning av fransar eller bryn
ca 15 min 100 kr

Kombinera lash- och browlift inkl. färgning
70 min: 1 195 kr

Behandlingen håller i ca 6-12 veckor beroende på dina fransar och bryns växtcykel. Det är viktigt att vårda sina fransar och bryn för att optimera resultatet.

Barnens behandling

Barnbehandling 8 - 12 år

Välj mellan massage, ansiktsbehandling eller kombinerad.

30 min: 695 kr

Fötter

Lyckliga Fötter – Happy Feet-behandlingar. Ta hand om dina händer och fötter, det viktigaste du har. Läs här om vår legitimerade medicinska fotvårdsterapeuts alla nyttiga och sköna behandlingar här. Marta de Paula är utbildad medicinsk fotvårdsterapeut.

Medicinsk Fotvård

Behandlingen inleds med ett mjukgörande fotbad. Naglarna klipps och slipas. Borttagning av ev. förhårdnader, liktornar och nageltrång.

25min: bokningsbart med Dagspa Lyx
50 min: 850 kr
30 min: 695 kr

Klassisk pedikyr med lackning

Sköna fötter känns i hela kroppen. Behandlingen inleds med ett mjukgörande fotbad, därefter tas förhårdnader bort. Behandlingen inkluderar även fotmassage och lackning i valfri färg.

60 min: 950 kr

Spafotvård med lackning

Behandlingen inleds med en mjukgörande fotbad, därefter klipps och slipas naglar, förhårdnader, liktornar och nageltrång tas bort. Behandlingen inkluderar även paraffininpackning och lackning i valfri färg.

80 min: 1 295 kr

Nyhet! Floating på Gränsö slott i en helt ny floatingtank.

Floating ger total avslappning och återhämtning. En timme floating motsvarar upp till 8 timmars djupsömn.

Floating

Uppnå total avslappning i både muskler och själ genom att tyngdlöst flyta i kropps tempererat saltvatten.

Denna metod utvecklades i USA redan 1954 men kom inte till Sverige förrän 1985 och har sedan dess blivit mer och mer populär. Du får stiga in i en Floating-tank som är fylld av vatten med en salthalt som nästan kan jämföras med Döda Havet. Här ligger du lugnt och flyter och kroppen får en avslappning som inte går att uppnå någon annanstans. En behandling motsvarar fysiologiskt 4-8 timmars djupsömn och har visat sig kunna bidra till sänkt blodtryck, effektivare ämnesomsättning, stressreducering m.m

Vitsen med att flyta är att man får avkoppling, avstressning och smärtlindring men man kan dessutom erhålla många andra positiva effekter som lindring av alla former av muskelvärk som whiplash, reumatism, fibromyalgi mm. Andra områden är superinlärning och mental träning för idrottutövare. Det är bara några bra exempel på anledningar att flyta men man behöver givetvis inte ha problem, det räcker med att man vill uppnå djup avslappning.

25 min: bokningsbart med Dagspa Lyx

Floating

30 min 695 kr

50 min 950 kr

Floatage singel: först får du en massage på 30 eller 50 min som följs av en lika lång floating.

30 min (60 min total behandling) 1195 kr

50 min (100 min total behandling) 1795 kr

Floatage 2 personer: 1 får massage, 1 får floating, i samma behandlingsrum samtidigt.

30 min 1195 kr

50 min 1795 kr

Floatage duo-behandling (2p): 1 får massage och 1 får floating, sedan byter ni och får massage respektive floating. Behandlingen sker i samma rum samtidigt.

30 min (60 min tot behandling) 2300 kr

50 min (100 min tot behandling) 3400 kr

 

OBS! tänk på att inte vara nyrakad då detta kan svida under behandlingen.

Kvinnor som har menstruation eller är i sista graviditetsmånaden avrådes från att floata.

Konsultera med läkare om du har lågt blodtryck.

 

Massage

Effekten av massage är att primärt lösa upp muskelspänningar, men det ger även effekt som ökad blodcirkulation, sänkt blodtryck samt ökad frisättning av Oxytocin. Här kan du läsa om alla våra sköna massagebehandlingar, som utförs av våra välutbildade terapeuter.

Massage bör undvikas vid öppna sår, feber, infektioner, akuta trauman (nackspärr, diskbråck, frakturer), cancer, inflammationer. Ring oss gärna vid fungeringar så kommer vi fram till en passande behandling tillsammans!

Svensk Klassisk Massage

I en svensk klassisk massage arbetar vi med muskeltöjningar i friskvårdande syfte men kan även behandla lindrigare besvär som uppstått på grund av muskelspänningar. Vi arbetar med att förebygga och motverka spänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle.

Lägg till Idrottsmassage för mer djupgående massage där vi mjukar upp skadad muskulatur. Lämplig för dig som har svåra låsningar i muskulatur. 100 kr.

25 min: bokningsbart i samband med Dagspa Lyx
30 min: 695 kr
50 min: 950 kr

Slottets Avslappning

En massage som ger dig en känsla av välbefinnande och total avslappning. Främjar blod- och lymfcirkulation, verkar stressreducerande och uppmjukande.

25 min: bokningsbart med Dagspa Lyx
30 min: 695 kr
50 min: 950 kr

Varma stenar

En underbar massage där vi använder oss av varma lavastenar som fungerar som tillfällig smärtlindring och hjälper spänningar i kroppen att släppa. Stenarna kan användas som ett verktyg för att arbeta mer djupgående.

25 min: bokningsbart med Dagspa Lyx
30 min: 750 kr
50 min: 1 050 kr

Yin & Yang

En uppmjukande och stressreducerande behandling med massage och akupressur i ansikte, huvud, nacke och händer.

I behandling på 50 minuter börjar vi med en avslappnande ryggmassage.

25 min: bokningsbart med Dagspa Lyx
30 min: 695 kr
50 min: 950 kr

Idrottsmassage

En mer djupgående massage där vi tillsammans med liniment och värmebehandling mjukar upp skadad muskulatur. Denna behandling är mest lämplig för dig som har extremt svåra låsningar i muskulatur och som söker något som kan ge din sjukgymnastik eller rehabilitering en liten skjuts i rätt riktning.

Uppge vid bokning om du önskar klassisk idrottsmassage eller om du önskar en djupgående thaimassage då våra terapeuter har olika specialiteter.

30 min: 750 kr (Räcker för hela ryggen, nacke, axlar)
50 min: 1 050 kr (Räcker för hela ryggen, nacke, axlar, samt ben eller armar)

Massage lyx

Kombinera två av våra massagebehandlingar, välj mellan Svensk Klassisk Massage, Slottets avslappning, Varma stenar samt Yin & Yang.

60 min: 1 150 kr
80 min: 1 450 kr

Gravidmassage

En avslappnande massage för dig som är gravid. Vi använder återfuktande oljor som ger huden bästa förutsättningar för att anpassa sig under graviditetens förlopp. En härlig stund för dig som blivande mamma och en bra förberedelse inför förlossningen.

Välkommen att boka från v 13 till slutet av din graviditet.

25 min: bokningsbart med Dagspa Lyx
30 min: 795 kr
50 min: 1 050 kr

Hudföryngring med Dermapen behandling

Ge ditt ansikte ny lyster
Dermapen är en avancerad, fraktionerad nålningsteknik och det senaste genombrottet inom hudföryngring. Dermapen använder sig av 16 stycken sterila sammankopplade nålar som vertikalt gör hål i huden med en automatisk vibrerande funktion. När Dermapen flyttas över hudens yta, stimuleras den till nyproduktion av naturligt kollagen samtidigt som fina mikrokanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt med 80% och säkerställer därmed upptag av behandlingspreparat (Hyaluronsyra) samt ger en kollagenstimulerande effekt djupt ned i huden.

Nytt hos oss – Dermapen4

Nu erbjuder vi Dermapen4 som är den allra senaste metoden och en utvecklad variant av vår tidigare Dermapen. Med sina 16 sterila nålhuvuden skapar vi 1920 mikroskopiska hål/kanaler i huden per sekund. Vi kan nu jobba ännu snabbare vilket ger en mer effektiv samt komfortabel behandling för dig som kund. Dermapen4 kan nu också gå ännu djupare ned i huden för att där kunna behandla djupare ärr (och bristningar) ännu mer effektivt.

Dermapens kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laserbehandling men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Den är också mer effektiv än de flesta microdermabrasion och kemisk peeling.

Hela ansiktet, inkl. ögon 2 500 kr
Hela ansiktet tre behandlingar 6 200 kr
Ansikte hals och decolltage 3 500 kr
Del av ansikte 1 500 kr
Dermapen ansikte + kemisk peeling 3 000 kr

DermaPen rekommenderas för:
• Åldrad och spänstfattig hud
• Fina linjer och rynkor
• Röklinjer runt munnen och linjer runt ögonen
• Huduppstramning och föryngring
• Stora porer, renar och löser upp pormaskar
• Ärr (akne, kirurgiska och brännskador)
• Bristningar
• Milier
• Pigmentfläckar
• Ytliga kärl
• Solskadade händer

Exuviance Rolls Royce-behandling

Nu är den här – Exuviance Radiance Peel!
Effektiv peeling med retinol och citrafill som exfolierar, förbättrar hudens struktur, klarhet, spänst och hudton. Minimerar linjer, rynkor, ojämn hudpigmentering, akne och fet hud. Behandlingen passar alla hudtyper som är i behov av förnyelse.

Vad är Retinol?
Retinol är en form av A-vitamin som exfolierar och stimulerar bildandet av nya hudceller, förbättrar hudens struktur, minimerar rynkor & jämnar ut hudtonen. Huden kan kännas något känslig några dagar efter och det är viktigt med rätt hudvård veckan efter. Efter 2–3 dagar uppstår ofta en fjällning som varar i någon dag beroende på hudtyp. Inom en vecka är huden helt återställd.

PRISLISTA

En behandling – 1 495kr
Vid behandlingstillfälle ingår ett kit med anpassade produkter för eftervård som räcker ca en vecka.

KURBEHANDLING

5 gånger – 6 995kr
Vid köp av kur ingår anpassade produkter för eftervård fullsize från Exuviance till ett värde av 1 157kr

Shop

I våra behandlingar använder vi oss av produkter från Exuviance och Dermalogica. I vår butik på Gränsö Slott finner du produkter för din egen hud- och kroppsvård.  Expertråd får du av våra terapeuter.

Exuviance

Exuviance Professional vill ge dig unikt personanpassad, professionell hudvård som verkligen fungerar. Oavsett vem du är eller vad din hud behöver. Det första steget på vägen mot en hudvårdsrutin som är anpassad för dig och dina behov är definierade som din hudtyp och dina hudtillstånd. Vanliga begrepp är normalt, torr, mogen, känslig, fet och kombinerad hud. Den hudtyp du har beror på arvsanlag, ålder, miljöfaktorer och kan även påverkas av årstiderna. Boka gärna tid för rådgivning hos Gränsös hudterapeuter. När du vet din hudtyp kan du sedan hitta rätt produkter för din egen hudvårdsrutin.

Exuviance hudvårdsrutin bygger på ett antal steg. Våra hudterapeuter guidar dig till en fullständig rutin beroende på dina hudtillstånd.

Handla professionell hudvård online här.

Dermalogica

Dermalogicas koncept med hudvård som gör skillnad för din hud och inte ditt badrumsskåp, har förändrat marknaden radikalt. Innovativa produkter och målinriktade behandlingar är ledorden – och Dermalogicafans värld över har frisk hud, inifrån och ut. Här en översikt över några av Dermalogicas produktserier:

mediBac clearing®
Hjälper mot problem i vuxen ålder.

UltraCalming™
Verklig lindring för känslig hud.

AGE smart®
Förebyggande vård för din framtida hudhälsa.

PowerBright TRx™
Lystergivande, pigmentutjämnande och hudvårdande.

 

Just nu har vi -10% på Dermalogicas produkter, välkommen in till oss.

Unna dig något gott
Spa & Lobbybar

Spa- och lobbybaren serverar goda, lätta rätter. Här kan du slå dig ner i badrocken och njuta av god mat och goda drycker. Spa-baren ligger i direkt anslutning till relaxen. Du beställer och slår dig ner i badrocken. Se meny, klicka nedan (pdf).

Se Meny

Gränsö Slott
Ostkustens Pärla

Läs mer
Gränsö Slott Västervik

Gränsö Slott
Välj bokning

Hotellpaket

Välj något av våra utvalda paket och erbjudanden och sätt guldkant på din vistelse hos oss. Dessa är noga utvalda för att ge dig en unik upplevelse på Gränsö Slott. Vänligen kontakta oss via e-post eller telefon om någon i sällskapet önskar specialkost eller har några allergier.

Boende

Gränsö Slott är en familjeägd anläggning direkt vid havet i den charmiga skärgårdsstaden Västervik. Tillsammans med fantastiska medarbetare ser vi till att våra gäster har det bra och njuter av sin vistelse – oavsett tillfälle. Välkommen att boka ditt boende här.

Restaurang

Våra menyer på Gränsö Slotts restaurang i Västervik är modernt klassiska. Det är matlagning från grunden, på bra råvaror från lokala och företrädesvis svenska producenter.

Välkommen att boka bord på tel. 0490-824 27 vardagar kl. 13-16 eller via mail hovmastare@granso.se

Spa & Behandlingar

Alla hotellgäster och dagspagäster har tillgång till hela Gränsös Spalounge inklusive flytande Beachhouse. Här finns relax, ångbastu, torrbastu, isländsk källa, åtta olika tempererade pooler, källor och spabad. Dessutom ett spaorangeri där du kan njuta av lätta rätter och något gott att dricka. Komplettera med sköna spabehandlingar.

Bäst är att boka dagspa och behandlingar på mail spa@granso.se. Du kan också ringa 0490-824 30 och knappval 5 för att komma till spareceptionen. Ibland är det svårt att nå oss. Lämna gärna meddelande att du vill bli uppringd så ringer vi tillbaka så snart vi kan.

Konferens & event

När du vill sätta guldkant på din konferens eller ditt event är Gränsö Slott bästa valet. Hela Spaloungen inklusive vårt läckra Beachhouse ingår för deltagare som övernattar. Oslagbar miljö – direkt vid havet.

Marie-Louise Lindahl hjälper dig, svarar på alla frågor och är din kontakt från förfrågan ända fram till genomförandet av ditt möte. Kontakta Marie-Louise på på tel. 0490-824 31 eller e-post ml@granso.se.

Fest & bröllop

Gränsö Slott är ett av Sveriges och Smålands populäraste slott för fest och bröllop. När det finns något viktigt att fira, från dop, födelsedagar och bemärkelsedagar, bröllop, silverbröllop, förlovning, årsdagar, examen – till alla slags fester för släkt och vänner är Gränsö Slott en passande miljö.

Vår fest- och bröllopskoordinator hjälper dig med alla detaljer kring just ditt arrangemang. För mer information och bokning, kontakta Rebecka Ponton på tel. 0490-824 27 eller e-post brollop@granso.se.