Bröllop och fest på
Sagolika Gränsö Slott i Småland

Gränsö Slott är ett av Sveriges och Smålands populäraste slott för fest och bröllop. När det finns något viktigt att fira, från dop, födelsedagar och bemärkelsedagar, bröllop, silverbröllop, förlovning, årsdagar, examen – till alla slags fester för släkt och vänner är Gränsö Slott en passande miljö.

För alla slags fester och sammankomster erbjuder Gränsö lämpliga lokaler i en sagolik slottsmiljö. Gränsö ligger direkt vid havet i Västervik och är omgärdat av parker, trädgård och ekhagar.

Vi har mer än 25 års kunskap och erfarenheter av att genomföra små och stora arrangemang. Vi har flera olika festlokaler och miljöer baserat på denna kunskap. Slottet har en rad menyförslag och festlokaler som passar de flesta slags firanden.

Vår fest- och bröllopskoordinator hjälper dig med alla detaljer kring ditt arrangemang. För mer information och bokning, kontakta Rebecka.

Läs mer

Bröllop på Gränsö slott

Här följer info omkring bokningar av bröllop (gäller även större fester) på Gränsö slott. Tänk på att helger under sommarhalvåret bokas i mycket god tid, ofta ett år eller mera i förväg.

Priser för bröllopspaket 2024 (pdf).

Vigsel i kyrka eller vid havet?
På Gränsö finns plats både för själva vigselceremonin samt den efterföljande middagen och festen. Vanligen genomförs ett slottsbröllop på Gränsö enligt följande:

Vigsel i kyrka eller på Gränsö Slott
På slottet finns två alternativ: Vigsel vid havet eller i vårt Kärleksrosarie. Vid dåligt väder vigsel i vårt Magasin framför de stora fönsterpartierna mot havet. Bröllopsskål på slottsterrassen eller i vårt rosarium. Middag i vår vackra festsal med oslagbar utsikt, och dans med barservering i Stallet.

Våra alternativ för vigseln på Gränsö
VIGSEL VID HAVET
Vigsel i kyrka eller på Gränsö. I vår bröllopspaviljong nere vid havet iordningställer vi vår vackra vigselplats med vy över vatten och skärgårdsmiljö. Iordningsställande för vigsel vid Bröllopspaviljongen vid havet på Gränsö 5 000 kr.

SUPERROMANTISKT I KÄRLEKSROSARIET
För dig som vill arrangera ett riktigt romantisk bröllop arrangerar vi för vigsel i vårt Kärleksrosarium med över 200 rosor. Efter ceremonin kan även brudskålen väljas att bli serverad i den vackra rosariemiljön. Iordningsställande för vigsel i Rosariet, med plats för max 50 gäster, 5 000 kr. I kostnaden ingår svarta stolar, avskärmningar samt högtalare för tal, sång eller vigselförrättare.

Våra lokaler för fest & bröllop

Festsalen i slottet
Vi dukar vackert i vår ljusa och ståtliga gustavianska festlokal  på slottets övervåning med kristallkronor i taket och härlig havsutsikt. PA-system och projektor finns. Plats för upp till 90 gäster.

Stallet
Vår charmiga och mycket populära flygel i parken vid vattnet, med fri access ut i det fria, direkt från lokalen.  Mycket populär bland gäster. PA-system och projektor finns. Plats för upp till 90 gäster.

Magasinet
Vår största lokal beläget i en av slottets sidobyggnader. Lokalen har egen scen, plats för många gäster och du ges kreativa möjligheter att sätta egen prägel på din fest. PA-system och projektor ingår. Plats för 60-500 gäster.

Slottscafeet
Vårt charmiga slottscafeet går nu att abonnera för fester och sammankomster. Här finns allt du behöver för en riktigt lyckad fest. Du abonnerar hela caféet med tre rum, öppen spis och stor terrass utanför.  I stora rummet med den öppna spisen kan vi duka för upp till 30 personer.  Sammantaget i alla tre rummen får upp till 50 personer plats.

Chambre separee

Risell – Gränsös fina chambre separee för privata firanden
Nu kan du som vill fira en högtid eller fest och vill sitta avskilt boka Gränsös nya chambre separee, döpt efter Olof Risell som ägde Gränsö på 1800-talet och adlades Risellschöld. 14 personer får plats runt det vackra handgjorda marmorbordet.

Bokning och info:
Hovmästaren på Gränsö slott (e-post)
0490-824 27

Fest och Bröllopsmenyer

Sommarfest i Stallet eller Cafeet

Boka din sommarfest i supercharmiga Stallet eller – en nyhet – i vårt fina Slottscafe. Perfekt för dig som fyller jämnt eller har något särskilt att fira. Vi dukar upp vår festbuffé med en grillkock på plats, och ni har hela lokalen för er själva, samt stora trädäck och ytor utanför med havet och parken inpå.

Se festbuffé här

Boende

Boende fest och bröllop
För bröllop som önskar boende för sina gäster erbjuder vi charmiga Gårdshotellet som passar för umgänge i samband med festligheterna.

Gårdshotellet ligger i en designträdgård med egen pool och bungalows med terrasser i markplan. Sammanlagt finns 31 rum, varav 2 stora familjerum med fyra bäddar i vardera, i Gårdshotellet med totalt 70 bäddar.

Dessutom erbjuder vi en lyxig Strandsvit med fantastisk vy nere vid havet för brudparet alternativt Parkhyddan som passar utmärkt som bröllopssvit där den ligger i en vacker ekskogsglänta.

Kontakt

Vår fest- & bröllopsansvarige på Gränsö slott hjälper dig med planeringen
När du planerar fest eller bröllop kontaktar du vår fest- & bröllopsansvarige Rebecca Ponton. Rebecca kan hjälpa dig med allt, från val av lokal, till din meny. Hon ger dig tips och råd om blommor, festfrisyren, fotograf, val av transportmedel. Du kan välja mellan olika prisklasser och alternativ.

I ett bröllop eller ett större arrangemang ingår alltid ett möte och två timmars konsultation utan kostnad. För ytterligare hjälp med allt omkring ditt bröllop eller fest debiterar vi 495:- per timma.

Rebecca Ponton
Fest- & Bröllopsansvarig på Gränsö Slott
brollop@granso.se , tel 0490-20286.

Villkor

Villkor vid bröllop och större fester

Betalning: Förskottsbetalning på 10 000 kr betalas inom 2 veckor från det att bekräftelse mottagits. Förskottsbetalning på 80% av det totala beloppet skall vara oss tillhanda senast 3 månader före bröllopet eller festen (avräkning på 10 000 kr görs av summan som redan är inbetald i förskott). Efter bröllopet/festen skickas en faktura på resterande 20% och eventuella merkostnader.

Vid utebliven betalning har Gränsö Slott fullständig rätt att avboka hela evenemanget samt eventuella hotellrum i samband med evenemanget. Faktura skickas via mail, om inget annat önskas.

Avbokningsregler: Avbokning av hela arrangemanget kan ske upp till 6 månader före utan debitering.
Vid avbokning med mindre än 6 månader är inte förskottsbetalningen om 10.000kr återbetalningsbar.
Vid avbokning med mindre än 3 månader kvar debiteras 80% av kostnaden.
Vid avbokning med mindre än 1 månad kvar debiteras 100% av kostnaden.
Kostnaden är kuvertpriset *ca: antal gäster.

Bokningar görs med vår bröllopsansvarige, tel 0490-202 86brollop@granso.se

OBS! Fyrverkeri eller konfetti i samband med fest eller bröllop är inte tillåtet på Gränsö slott.

Event Fest & Bröllopsbroschyr

Här kan du bläddra i vår Fest & Bröllopsbroschyr. Den innehåller allt om våra festlokaler och arrangemang. Läs den på nätet.

Vill du att vi skickar den, maila oss på info@granso.se eller prata med vår Fest & Bröllopskoordinator Rebecka Ponton.

Läs och bläddra i vår Event, Fest & Bröllopsbroschyr på nätet. Klicka här eller på bilden.

Bildgalleri

Gränsö Slott
Ostkustens Pärla

Läs mer
Gränsö Slott Västervik

Gränsö Slott
Välj bokning

Hotellpaket

Välj något av våra utvalda paket och erbjudanden och sätt guldkant på din vistelse hos oss. Dessa är noga utvalda för att ge dig en unik upplevelse på Gränsö Slott. Vänligen kontakta oss via e-post eller telefon om någon i sällskapet önskar specialkost eller har några allergier.

Boende

Gränsö Slott är en familjeägd anläggning direkt vid havet i den charmiga skärgårdsstaden Västervik. Tillsammans med fantastiska medarbetare ser vi till att våra gäster har det bra och njuter av sin vistelse – oavsett tillfälle. Välkommen att boka ditt boende här.

Restaurang

Våra menyer på Gränsö Slotts restaurang i Västervik är modernt klassiska. Det är matlagning från grunden, på bra råvaror från lokala och företrädesvis svenska producenter.

Välkommen att boka bord på tel. 0490-824 27 vardagar kl. 13-16 eller via mail hovmastare@granso.se

Du kan boka frukost eller Afternoon tea online här

 

Spa & Behandlingar

Alla hotellgäster och dagspagäster har tillgång till hela Gränsös Spalounge inklusive flytande Beachhouse. Här finns relax, ångbastu, torrbastu, isländsk källa, åtta olika tempererade pooler, källor och spabad. Dessutom ett spaorangeri där du kan njuta av lätta rätter och något gott att dricka. Komplettera med sköna spabehandlingar.

Bäst är att boka dagspa och behandlingar på mail spa@granso.se. Du kan också ringa 0490-824 30 och knappval 5 för att komma till spareceptionen. Ibland är det svårt att nå oss. Lämna gärna meddelande att du vill bli uppringd så ringer vi tillbaka så snart vi kan.

 

Konferens & event

När du vill sätta guldkant på din konferens eller ditt event är Gränsö Slott bästa valet. Hela Spaloungen inklusive vårt läckra Beachhouse ingår för deltagare som övernattar. Oslagbar miljö – direkt vid havet.

Marie-Louise Lindahl hjälper dig, svarar på alla frågor och är din kontakt från förfrågan ända fram till genomförandet av ditt möte. Kontakta Marie-Louise på på tel. 0490-824 31 eller e-post ml@granso.se.

Fest & bröllop

Gränsö Slott är ett av Sveriges och Smålands populäraste slott för fest och bröllop. När det finns något viktigt att fira, från dop, födelsedagar och bemärkelsedagar, bröllop, silverbröllop, förlovning, årsdagar, examen – till alla slags fester för släkt och vänner är Gränsö Slott en passande miljö.

Vår fest- och bröllopskoordinator hjälper dig med alla detaljer kring just ditt arrangemang. För mer information och bokning, kontakta Rebecka Ponton på tel. 0490-824 27 eller e-post brollop@granso.se.