À la carte meny
För sällskap på 8 gäster eller fler tas en förbeställning. Vänligen kontakta oss på hovmastare@granso.se
Paketgäster väljer fritt sin trerätters supé ur menyn.
(Du kan också ladda ner menyn som pdf här)
FÖRRÄTTER | 205:-
PIPERS GRÄDDIGA KRÄFTSOPPA
med smak av krondill och fänkål, serveras med dillmarinerade
kräftstjärtar och tunnhyvlad fänkål.
Piper’s crayfish soup served with dill marinated crayfish tails
and thinly sliced fennel.
GRAVAT HJORTINNANLÅR
med enbär och kummin serveras med crème på osten Gammelknas,
krispig palsternacka, stekt höstsvamp, lingon, granolja.
Cured venison seasoned with juniper and caraway seeds served with
Gammelknas cheese, parsnips, fried wild mushrooms,
lingonberry and spruce oil.
KALIXLÖJROM
serveras med friterad körvelkaka, hyvlad rödlök, syrad grädde,
citroncrème och färsk körvel.
Bleak roe from Kalix served with deepfried potatoes, sliced red
onion, sour cream, lemon and dill.
KANTARELLTERRINE
smaksatt med enbär och timjan serveras med crème på osten Gammelknas, krispig palsternacka, stekt höstsvamp, lingon och granolja.
Terrine with chantarelles flavoured with juniper and thyme seeds
served with Gammelknas cheese, parsnips, fried wild mushrooms,
lingonberry and spruce oil.
VARMRÄTTER | 395:-
HALSTRAD RÖDING
serveras med smörbakad purjolök, confiterad dillpotatis, hummersås smaksatt
med cognac, krassesallad med ostronskivling och sockerärtor samt hummerolja.
Seared char served with butter fried leeks, confit cooked dill potatoes, creamy
lobster sauce flavoured with cognac, cress salad with fried oyster mushrooms,
sugar snaps and lobster oil.
GRILLAD RYGGBIFF
serveras med potatiskaka med trädgårdsörter, majonnäs med svart tryffel, rödvinssås, karamelliserad svartrot och sallad på vinterkål och picklad silverlök.
Grilled sirloin steak served with potatoe cake flavoured with herbs from the
garden, mayonnaise with black trufle, red wine sauce, caramelised salsify and
salad with kale and pickled silver skin onions.
MJUKBAKAT VILDSVIN
serveras med timjansbakad jordärtskocka, brysselkål, grillat sidfläsk,
mörk duxellesky samt potatispuré smaksatt med persiljerot och persilja.
Wild boar sirloin is served with roasted jerusalem artichoke with thyme,
brussel sprouts and grilled pork belly, dark duxelle sauce and
mashed potatoes with parsley root.
SAVOYKÅLSDOLME
fylld med svamp, korngryn och färskost. Serveras med blomkålspuré
smaksatt med tryffel, bakade rotfrukter och friterad brysselkål samt
mörk svampbuljong med dragonolja.
Savoy cabbage filled with mushrooms, barley groats and cream cheese served
with cauliflower puré with truffle, roasted root vegetables and deepfried brussel
sprouts served with dark mushroom broth and terragon oil.
DESSERT | 195:-
CHOKLAD- OCH APELSINBAVAROISE
serveras med blodapelsincreme, browniesmul och salt kolasås.
Bavaroise with orange chocolate, served with blood orange,
brownie crumbles and salty caramel sauce.
KLASSISK CRÈME BRÛLÉE
serveras med mandelsbiscotti och björnbärskompott smaksatt
med kanel och stjärnanis.
Crème brûlée served with almond biscotti and blackberry
jam flavoured with cinnamon, vanilla and star anise.
HEMGJORD VANILJGLASS
serveras med körsbärskompott med rom, mörk chokladkaka,
körsbärscrème och rostad mandel.
Home made vanilla ice cream served with cherry compote flavoured
with rum, dark chocolate cake, cherry paste and roasted almonds.
UTVALDA GÅRDSOSTAR
serveras med knäcke, rostade nötter och cognacskokta fikon.
Selected farm cheeses served with seed crispbread, roasted nuts
and fig marmalade with cognac.
VINPAKET | Tre glas 425 ;-
“Ett passande glas vin till varje rätt.
Kombinerat för fantastisk smakupplevelse”