Casebeskrivningar
Stora event, mässor och kongresser

Läs om våra riktigt stora event och möjligheterna på Gränsö, en hel arena för riktigt stora event. Hav, parker, bryggor, stora lokaler finns tillgängligt.

Här möts beslutsfattare och leverantörer

Sedan 2016 har Nordens största branschmässa ”Brand & Räddning” årligen genomförts under maj månad på Gränsö Slott i Västervik. Hela arenan bokas upp för eventet, så här beskriver arrangörerna hur de använder Gränsö för eventet.

Inom slottsområdet finns hotell med ett 60-tal dubbelrum, restauranger, spa, konferenslokaler, parkområde, badplats och gästhamn. Alldeles i närheten finns ett stort antal avgiftsfria parkeringsplatser och ställplatser för husbilar.

Utställningsytor inomhus är Magasinet (800 m2) med ca 40 monterytor på 3×3 meter, där har vi också mässincheckning och mässreception. Stallet är vår andra inomhushall med 9–10 monterytor på 3×3 meter. Den ligger alldeles intill våra sjönära utomhusplatser.

De sjönära utomhusplatserna är ca 35 st och har generösa mått, många rymmer en större lastbil. De ligger framför slottet på en svag sluttning mot strand och bryggor.

Bryggorna kan förutom för båtar användas för olika sjönära aktiviteter som t ex undervattensdrönare.  Här finns ca 10 platser. Sandstranden kan också användas för t ex länsor och barriärer.

Utomhusplatserna bakom slottet begränsar vi till montrar på max ca 3×6 meter. Här kan man med fördel använda tält.

 

 

Forskningsarenan Gränsö för WASP WARA-PS

En gång om året slår innovationsandan ut i full blom på vackra Gränsö i Västerviks skärgård. Då sammanstrålar Wallenbergstiftelsens forskningsprojekt WASP i sin fysiska arena WARA-PS, en plats för Sveriges elit när det kommer till AI, autonoma system och mjukvaror. Jesper Tordenlid från Combitech är projektledare för WARA-PS och hans slutsats är tydlig: Det är samverkan mellan företag, akademi och myndigheter som kommer vara nyckeln till framtidens lösningar.

Gränsö är sedan flera år tillbaka en viktig Research Arena för projektet.

Tjustgalan och Tillväxtdagen

Fler stora event är Tillväxtdagen i Tjust och Tjustgalan. Tillväxtdagen samlar 300 beslutsfattare i Magasinet till en kunskapsdag. Tjustgalan är näringslivets årliga gala i Västervik.

Kontakta Marie-Louise Lindahl, tel 0490-82431 om du är intresserad av att arrangera stora event, kongresser, mässor på Gränsö.

Stora event på Gränsö

I Magasinet, Slottet, Stallet, i parker, vid bryggorna och i olika miljöer finns alla möjligheter att skapa fantastiska event.

Kontakta Marie-Louise Lindahl, tel 0490-82431 om du är intresserad av att arrangera stora event, kongresser, mässor på Gränsö.

Gränsö Slott
Ostkustens Pärla

Läs mer
Gränsö Slott Västervik

Gränsö Slott
Välj bokning

Hotellpaket

Välj något av våra utvalda paket och erbjudanden och sätt guldkant på din vistelse hos oss. Dessa är noga utvalda för att ge dig en unik upplevelse på Gränsö Slott. Vänligen kontakta oss via e-post eller telefon om någon i sällskapet önskar specialkost eller har några allergier.

Boende

Gränsö Slott är en familjeägd anläggning direkt vid havet i den charmiga skärgårdsstaden Västervik. Tillsammans med fantastiska medarbetare ser vi till att våra gäster har det bra och njuter av sin vistelse – oavsett tillfälle. Välkommen att boka ditt boende här.

Restaurang

Våra menyer på Gränsö Slotts restaurang i Västervik är modernt klassiska. Det är matlagning från grunden, på bra råvaror från lokala och företrädesvis svenska producenter.

Välkommen att boka bord på tel. 0490-824 27 vardagar kl. 13-16 eller via mail hovmastare@granso.se

Du kan boka frukost eller Afternoon tea online här

 

Spa & Behandlingar

Alla hotellgäster och dagspagäster har tillgång till hela Gränsös Spalounge inklusive flytande Beachhouse. Här finns relax, ångbastu, torrbastu, isländsk källa, åtta olika tempererade pooler, källor och spabad. Dessutom ett spaorangeri där du kan njuta av lätta rätter och något gott att dricka. Komplettera med sköna spabehandlingar.

Bäst är att boka dagspa och behandlingar på mail spa@granso.se. Du kan också ringa 0490-824 30 och knappval 5 för att komma till spareceptionen. Ibland är det svårt att nå oss. Lämna gärna meddelande att du vill bli uppringd så ringer vi tillbaka så snart vi kan.

 

Konferens & event

När du vill sätta guldkant på din konferens eller ditt event är Gränsö Slott bästa valet. Hela Spaloungen inklusive vårt läckra Beachhouse ingår för deltagare som övernattar. Oslagbar miljö – direkt vid havet.

Marie-Louise Lindahl hjälper dig, svarar på alla frågor och är din kontakt från förfrågan ända fram till genomförandet av ditt möte. Kontakta Marie-Louise på på tel. 0490-824 31 eller e-post ml@granso.se.

Fest & bröllop

Gränsö Slott är ett av Sveriges och Smålands populäraste slott för fest och bröllop. När det finns något viktigt att fira, från dop, födelsedagar och bemärkelsedagar, bröllop, silverbröllop, förlovning, årsdagar, examen – till alla slags fester för släkt och vänner är Gränsö Slott en passande miljö.

Vår fest- och bröllopskoordinator hjälper dig med alla detaljer kring just ditt arrangemang. För mer information och bokning, kontakta Rebecka Ponton på tel. 0490-824 27 eller e-post brollop@granso.se.