Aktuell middagsmeny för paketgäster på Gränsö Slott

Menyer för paketgäster

24 november - 18 januari

3-rätters meny

PIPERS KRÄFTSOPPA
smaksatt med krondill, fänkål och kummin, serveras med dillmarinerade kräftor, syrade morötter och nybakat västerbottenknäcke.

HELSTEKT RYGGBIFF
med krispig potatisfondant, sveciakräm, sallad på kålblad och vinägerbakad morot, mustig madeirasky samt picklad schalottenlök.

MJÖLKCHOKLADTERRIN
med Valrhona 70%, serveras med körsbärskompott smaksatt med vanilj och kanel samt rostad kardemummakrutong.

 

Vegetarisk meny

BAKAD GULBETA
serveras med getostkräm, höstsvamp från Loftahammar, hasselnötssmul, rostade pumpakärnor och honung från Gränsös slottspark.

CITRONGRILLAD PUMPA
serveras med krämig pumparisotto med sveciaost, salviastekt höstsvamp, krispiga rökta mandlar och brynt smör. 

MJÖLKCHOKLADTERRIN
med Valrhona 70%, serveras med körsbärskompott smaksatt med vanilj och kanel samt rostad kardemummakrutong.

Italian sharing menu

Mellan den 19 januari till 12 mars är Slottets restaurang stängd och middagen serveras i vårt Slottscafé med inspiration från det Italienska köket.

En italiensk sharing-meny är matglädje på riktigt. Precis som vid ett traditionellt italienskt långbord kommer rätterna in mitt på bordet – famiglia-style – så att alla får plocka, smaka och njuta tillsammans.

I stället för en enda tallrik per person dukas en rad små och större klassiker upp: nygräddat bröd, antipasti, charkuterier, ostar, grönsaker, pastor och smakrika huvudrätter att dela.

Det handlar om gemenskap, generositet och smakrik enkelhet där måltiden får ta tid och där man utforskar flera rätter i samma anda som i italienska hem och trattorior.

En uppläggning som gör middagen både levande, social och otroligt god… precis som i Italien.

SHARING MENU

  • Hembakad focaccia och knäcke, oljig härlig med tomat, rosmarin, vitlök, massa olivolja
  • Marinerade stora gröna oliver med citron & timjan från slottsträdgården
  • 2 olika varianter på lokalproducerad chark
  • Vår utvalda ost
  • Brandad på Västerviks sik, rostat bröd & röd raddichio
  • Citrus marinera svärdfisk med rostad pistage och pinjenöt
  • Svamp arrancini serverad med färsk riven vinter tryffel
  • Barolo bräserad oxe serverad med gremolata, potatispuré & palsternacka chips
  • Dessert på citron semifreddo och körsbär
  • Uppge eventuella allergier i samband med bokning eller innan ankomst
  • Val av meny är antingen ordinarie paketmeny eller vegetarisk paketmeny
  • Vistelser på 2 eller fler nätter ges möjligt att välja ifrån à la carte menyn från dag 2
  • Menyer presenteras minst 1 månad innan ankomst
  • Mellan den 19 januari till 12 mars är Slottets restaurang stängd och middagen serveras i vårt Slottscafé med inspiration från det Italienska köket.

Gränsö Slott
Ostkustens Pärla

Läs mer
Gränsö Slott Västervik

Gränsö Slott
Välj bokning