Havet och skärgården runt omkring dig

Gränsö slott ligger på en halvö några kilometer utanför idylliska Västervik, precis vid havet och mitt i ett vackert naturreservat.

Halvön är fem km lång och ca en km bred. Från slottet är det bara några minuters promenad till östra sidan där skärgården breder ut sig för dina ögon.

Runt ön går en 12 km lång promenadslinga som kan gås eller joggas i olika etapper. Leden tar dig till några av de vackraste klippbaden, Lillön och Skanvik, på ostkusten.

På slottsområdet ligger vår egen ö, Ekholmen, också den skyddad av  naturreservatet. Här, längst ut på den lilla ön, på bara några minuters avstånd hittar du slottets eget klippbad.

På Gränsö hålls landskapet öppet, hästar och får växelbetar i hagarna och du kan van på morgonen i vårt gårdshotell och ha hästarna utanför ditt fönster.

På Gränsö erbjuder vi hotellgäster gratis lån av cyklar och vi rekommenderar en tur runt ön, eller in till Västervik.

När du kör från centrum ut till Gränsö passerar du på bron över Gränsö kanal som byggdes 1807 för att korta vägen från öarna in till Västerviks där fisken såldes. En onsdag i juli, vecka 28, hålls alltid kanalsimmet här, vilket är en upplevelse.

Men framförallt erbjuder Gränsö skönhetsupplevelser och avkoppling för alla.

 

Ring eller maila oss på