Om Gränsö slott

Gränsö slott är byggt i Tjustempire - en provinsiell enklare tolkning av Napoleons "kejsarstil" som spreds som ideal över Europa i början av 1800-talet. Empiren som togs till Sverige av den förste Bernadotten, Karl XIV Johan. Gränsö slott hade Rosendal på Djurgården som förlaga när det byggdes runt år 1850. Idag, med sitt läge precis vid havet är slottet den perfekta fonden för bröllop, fester och evenemang.

Slottet är ombyggt efter en brand 1993 och idag finns i slottet en festvåning med dekorationsmålade väggar och fantastisk utsikt på övervåningen. Här dukar vi till fest och bröllop.

I bottenvåningen är entrén intakt som den såg ut 1850 när slottet byggdes. Här finns nu tre sköna salonger med soffor att sjunka ner i. De är modernt klassiska och ska föra känslan tillbaka till det herrgårdsliv som levdes här för 100 år sedan.

Slottet har byggts ut med ett vackert glasat Orangeri där du äter frukost och supé. Här finns också två mindre stilmatsalar om du vill sitta med ett mindre sällskap i avskildhet.

Möbler och äkta konst på väggar är valda med omsorg och associerar till havet och den skönhet du har omkring dig i Västervik och Västerviks skärgård.

Kom och bo hos oss!

Tillbaka till Artiklar & Nyheter