À la carte - Vinter

Gränsös kockar har här skapat en riktig vintermeny baserad på vad det rika Tjust erbjuder.

Förrätter | 195:-

PILGRIMSMUSSLA
”Musslorna och fläsket kompletterar varandra bra i denna härliga rätt”

Halstrad pilgrimsmussla serveras med blomkålspuré, rimmat fläsk från Håkans Glada Utegrisar
i Brantestad, säsongens svamp, sojareduktion och örter.

Grilled scallops with cauliflower puree, salted pork, seasonal mushrooms, soy reduction and herbs.

VILDAND
”Vildanden röks i vår slottsrök”

Lättrökt vildandsbröst serveras med en dressad sallad av torkade tranbär, rostade valnötter, torkade
lingon och blåbär. Rätten avslutas med salladsost från Skurö Gårdsmejeri, som vi valt att smaksätta
med sommarens örter från trädgården.

Lightly smoked wild duck breast, salad with dried cranberries, roasted walnuts, dried lingonberries
and blueberries. Salad cheese from Skurö farm dairy.



Varmrätter | 335:-

ROTSELLERI
”Smaker du inte trodde fanns i en rotselleri”

Långbakad rotselleri glaserad med apelsin serveras med en vildris-, äpple- och pecannötssallad.
Fler tillbehör är en ört och sesamsås, krispig kål med vitlöksdressing med smak av apelsin.

Long-baked celeriac glazed with orange, served with a wild rice, apple and pecan salad. Herb and sesame sauce, crispy cabbage and an orange and garlic dressing.

REGNBÅGE
”En härligt höstlig fiskrätt på Gränsövis”

Smörstekt regnbågsfilé serveras med ugnsbakade jordärtskockor, kastanj, säsongens svamp och grillade endiver. Tallriken avslutas till slut med brynt smör som är smaksatt med soja.

Butter fried trout with oven-baked artichokes, chestnuts, seasonal mushrooms, grilled endives
and browned butter flavored with soy.

HJORT
”Lokalt viltkött från Mossebo”

Hjortinnanlår marinerat i enbär, timjan och dijon. Serveras med potatispuré smaksatt med lagrad ost, sommarens vinbär, som har picklats för hösten och säsongens svamp. Rätten knyts ihop med en sky smaksatt med svartvinbär och krispig schalottenlök.

Deer thighs marinated in juniper, thyme and dijon. Served with mashed potatoes flavored with matured cheese, currants, mushrooms, blackcurrant sauce and crispy shallots.

Vid allergi eller avvikande kost meddela serveringspersonalen.



Dessert | 165:-

BLÅBÄR & CHOKLAD
”Efter en bra blåbärsäsong är det naturligt att ha med dem i vår meny”

Vispad blåbärspannacotta serveras med en karameliserad vit chokladcremé.
Till detta en blåbärs- och limesås samt rostad vit choklad.

Whipped blueberry pannacotta with a caramelized white chocolate cream,
blueberry and lime sauce, tarragon oil and roasted white chocolate.

LINGON & SKOG
”Den svenska skogen serverat på tallrik”

En sötsyrlig lingonsorbet serveras med rårörda lingon- och blåbär, granolja, ett sött
kantarellströssel och ett lent lingonskum. Rätten garneras till sist med granskott,
plockade i Tjust av kockarna.

A sweet and sour lingonberry sorbet with spruce oil, a sweet chanterelle sprinkle,
spruce shoots and a light lingonberry foam.

VINPAKET | Tre glas 405:-
“Ett passande glas vin till varje rätt.
Kombinerat för fantastisk smakupplevelse”