À LA CARTE MENY - VINTER

Gränsö slottsrestaurang vintermeny börjar gälla från den 26 november.

 
FÖRRÄTTER | 165:-

LAX
“Inkokt lax behöver inte bara vara till jul”
Vi använder här en sushilax som går precis lika bra
att äta rå som tillagad. Laxen tillreds på klassiskt
maner med hjälp av en varm lag med mycket smak
av vinäger, nejlika, lagerblad och dill. Sedan serveras
den med en grön ärtcremé, picklade primörer,
forellrom och ett rågcrisp.

(
Lightly poached loin of Salmon, green pea puree,
pickled vegetables, trout eggs, and rye bread Crunch.)


Vin: Jurtschitsch, Grüner Veltliner

HJORT
Gravad hjort serveras med syltade rönnbär, rostade pistagenötter,
picklad svamp, torkade tranbär och en grönkålsblad.

("Gravad"venison with rowanberries, roasted pistachio

nuts, pickled mushrooms, and dried cranberries.)

Vin: 667, Pinot Noir

BETOR
“Betor, getost och vete”
Bakade betor smaksatta med citron och rosmarin
serveras här med en slät getostkräm, picklade björnbär,
ett rödbetsskum och puffat bovete. Rätten toppas
sedan med härliga örter.

(Ovenbaked beets flavoured with lemon and rosemary,

goats cheese creme, black berries, beetroot foam, and
popped buck wheat.)

Vin: Tement, Sauvignon Blanc


VARMRÄTTER | 270:-

HÄLLEFLUNDRA

“Hälleflundra är en av de största plattfiskarna i världen”
Lättrimmad Hälleflundra serveras med smörslungade
endiveblad, confiterad purjolök, en potatiskaka lätt
smaksatt med tryffel. Anrättningen avslutas med en
len sås, smaksatt med brynt smör och vanilj.

(Lighly salted fillet of halibut,buttered belgium endive,

leek confit, truffle flavoured potato cake, and a brown
butter cream sauce with a hint of vanilla.)

Vin: Dark Horse, Chardonnay

RYGGBIFF

"Vår version av en Black and White"
Ryggbiff serveras här med en liten bit nattbakad fläsksida,
äppelchutney, rostade betor, potatispuré och en len äppelsky.

(Grilled sirloin steak, slow roasted pork belly, apple

chutney, roasted beets, potato puree, and apple jus.)

Vin: Varientales Rioja, Graciano

KRONÄRTSKOCKA

“En av våra vackraste grönsaker är kronärtskockan”
Confiterad kronärtskocka fylld med en tryffelduxelle,
serveras med en höstig svampbuljong med blandad
skogssvamp. Till detta serveras syltade päron, kastanjer
och en len potatispuré.

(Globe artichoke confit filled with a truffle duxelle,
woodland mushroon buljong, pear, chesnuts and
potato pure.)

Vin: Donna di Valiano, Chardonnay



DESSERT | 135:-

OST
"Du måste vara en romantiker för att investera dig själv,
dina pengar och din tid i ost." – Anthony Bourdain
Ett urval av svenska ostar serveras här tillsammans med Slottsherrens
plommonkompott, inkokta päron och vårt hembakade knäckebröd.

(Swedish cheeses,the lord of the manors plum jam, poached pears,

and homemade hard bread.)

Vin: Duorum Vintage port

APELSIN OCH CHOKLADMOUSSE

“Apelsin och choklad är klassiska smaker som går hem hos de flesta”
Mjölkchokladmousse serveras här tillsammans med en vispad
apelsinpannacotta och en citrussås. Hela anrättningen toppas sedan med
salta mandlar och krossad choklad.

(Milk chocolate mousse, whipped orange pannacotta, citrus sauce,

salted almonds, and chocolate crunch.)

Vin: Bricco Quaglia Moscato

LINGONSORBET
“Den svenska skogen serverat på en tallrik”
En härligt röd lingonsorbet serveras här tillsammans med ett sött
kantarellcrisp, torkade bär, rårörda lingon och avslutas till sist med
en härligt grön granskottsolja.

(Lingonberry sorbet, sweet chanterelle crunch, dried berries,

marinated lingon, and spruce oil.)

Vin: Chateau de Juge, Semillon

VINPAKET  |  355:-
Tre glas.