À LA CARTE MENY - HÖST

Gränsö slottsrestaurang höstmeny gäller från 5 september.

 

FÖRRÄTTER | 165:-

RÄKCOCKTAIL
“En räkcocktail i asiatisk tappning”
Handskalade räkor som ackompanjeras av koriander,
tomat, mango, lime och chili. Tillbehör till detta är
en sallad gjord på sjögräs, en len avokadokräm och
krispiga nudlar.

(Hand peeled prawns, coriander, tomat, lime and chili.

Served with avocado creme and crispy noodles.)

Vin: Maxim Grünhaus


LAX

“Inkokt lax behöver inte bara vara till jul”
Vi använder här en sushilax som går precis lika bra
att äta rå som tillagad. Laxen tillreds på klassiskt
maner med hjälp av en varm lag med mycket smak
av vinäger, nejlika, lagerblad och dill. Sedan serveras
den med en grön ärtcremé, picklade primörer,
forellrom och ett rågcrisp.

(Lightly poached loin of Salmon, green pea puree,
pickled vegetables, trout eggs, and rye bread Crunch.)

Vin: Jurtschitsch


RÅBIFF
“Vår tolkning av biff med bearnaisesås”
Här serveras en råbiff gjord på mald oxfilé som sedan
ackompanjeras av en härligt grön dragonmajonäs.
Andra tillbehör är friterad grönkål, kapris, tärnat äpple
och inlagda murklor.

(Finely chopped fillet of beef,tarragon majonnaise,
fried green cabbage,capers,apple, and pickled morels.)

Vin: Nobles Vines 667


BETOR
“Betor, getost och vete”
Bakade betor smaksatta med citron och rosmarin
serveras här med en slät getostkräm, picklade björnbär,
ett rödbetsskum och puffat bovete. Rätten toppas
sedan med härliga örter.

(Ovenbaked beets flavoured with lemon and rosemary,
goats cheese creme, black berries, beetroot foam, and
popped buck wheat.)

Vin: Tement



VARMRÄTTER | 270:-

HÄLLEFLUNDRA
“Hälleflundra är en av de största plattfiskarna i världen”
Lättrimmad Hälleflundra serveras med smörslungade
endiveblad, confiterad purjolök, en potatiskaka lätt
smaksatt med tryffel. Anrättningen avslutas med en
len sås, smaksatt med brynt smör och vanilj.

(Lighly salted fillet of halibut,buttered belgium endive,
leek confit, truffle flavoured potato cake, and a brown
butter cream sauce with a hint of vanilla.)

Vin: Dark Horse


KALV

”En av de klassiska rätterna på husmanskostshimlen
är dillkött. Här har vi valt att göra en nyversion av
denna anrättning”
Grillad kalventrecôte serveras med en potatispuré
smaksatt med syrad grädde. Till detta en grön dillolja,
ättiksmaksatta lökar, en len lökcrème och till sist en
mustig kalvsky.

(Grilled entrecoteof veal, sour cream flavoured potato
puree, dill oil, soused onions, onion puree and veal jus.)

Vin: Varientales Rioja


VILDSVIN

“Svin, svamp och fläsk”
Vildsvinsfilé marinerad i örter och vitlök, serveras med
en len morotscrème, ett fräs på skogssvamp, syltlök,
kastanjer och rökt sidfläsk. Till detta serveras krispiga
potatiskroketter tillsammans med en rödvinssås.

(Woodland mushrooms,onion,chesnuts and smoked
pork belly, potato croquettes.)

Vin: Il Nero Di Casanova


ANKA
“Då anka är ett smakrikt kött bör även ölen vara smakrikt”
Ett ölkokt anklår serveras med en rotmospure, krispiga
jordärtskockschips, lök- och smörslungade bönor och
en skysås smaksatt med öl.

(Beer braised leg of duck, mashed swede and carrot,
jerusalem artichoke crips, butterd beans, and beer gravy.)

Vin: Ripasso


KRONÄRTSKOCKA

“En av våra vackraste grönsaker är kronärtskockan”
Confiterad kronärtskocka fylld med en tryffelduxelle,
serveras med en höstig svampbuljong med blandad
skogssvamp. Till detta serveras syltade päron, kastanjer
och en len potatispure.

(Globe artichoke confit filled with a truffle duxelle,
woodland mushroon buljong, pear, chesnuts and
potato pure.)

Vin: Donna di Valiano Chardonnay



DESSERT | 135:-

OST
"Du måste vara en romantiker för att investera dig själv,
dina pengar och din tid i ost." – Anthony Bourdain
Ett urval av svenska ostar serveras här tillsammans med Slottsherrens
plommonkompott, inkokta päron och vårt hembakade knäckebröd.

(Swedish cheeses,the lord of the manors plum jam, poached pears,
and homemade hard bread.)

Vin: Duorum Vintage port


APELSIN OCH CHOKLADMOUSSE

“Apelsin och choklad är klassiska smaker som går hem hos de flesta”
Mjölkchokladmousse serveras här tillsammans med en vispad
apelsinpannacotta och en citrussås. Hela anrättningen toppas sedan med
salta mandlar och krossad choklad.

(Milk chocolate mousse, whipped orange pannacotta, citrus sauce,
salted almonds, and chocolate crunch.)

Vin: Bricco Quaglia Moscato


POPCORN, BANAN OCH VIT CHOKLAD
”En dessert som får det att poppa i munnen”
En banan och vit chokladparfait serveras här tillsammans med ett
popcorncrunch som är lätt smaksatt av curry, rostad vit choklad
och till sist en len popcornglass.

(Banana and white chocolate parfait, curried popcorn crunch,
roastedwhite chocolate, and popcorn ice cream.)

Vin: Calvet Sauternes


LINGONSORBET
“Den svenska skogen serverat på en tallrik”
En härligt röd lingonsorbet serveras här tillsammans med ett sött
kantarellcrisp, torkade bär, rårörda lingon och avslutas till sist med
en härligt grön granskottsolja.

(Lingonberry sorbet, sweet chanterelle crunch, dried berries,
marinated lingon, and spruce oil.)

Vin: Chateau de Juge

VINPAKET  |  355:-
Tre glas.