High Tea på Gränsö slott, Västervik

I höst och vinter har vi en hel del nyheter på vårt High Tea som dukas varje fredag och lördag kl 14.30-16.30. Så här beskriver Jessica, vår caféchef årets High Tea:

"Börja eftermiddagen med tre sorters snittar och två av våra egna pajer.
De tre snittarna är dels en kallrökt lax på mörkt bröd som vi smaksätter med pepparrot och gräslök.
Dels en lite kryddigare snitt med rostbiff på en creme med äpple och curry samt till sist en liten roulad med semitorkade tomater och fetaost.

Pajerna är dels en varm broccolipaj med bacon och en hint av ädelost samt en härlig västerbottenpaj med örter från vår egen slottsträdgård.

Nybakta scones är a och o på ett High Tea, här gör vi en klassisk naturell scones samt en med citron och vallmofrö. Till dessa serverar vi våra hemkokta marmelader, slottsherrens plommonmarmelad med cognac och ingefära, hallonmarmelad, lemon curd och en krämig clotted cream.

Avsluta med det söta. Här dukar vi upp med engelska klassiker; en syrlig lemon drizzle cake, hembakade scottish butter shortcakes, Flap Jacks som är en söt knäckig havrekaka, och en rik mörk chokladkaka med rödbetor.

Vi gör även en smulpaj med blåbär och hemgjord vaniljsås, en mjuk kaka med choklad, valnötter och kaffeglasyr, en krämig cheesecake och raw food morotsbollar med dadlar och cashewnötter.

Till allt detta serveras kaffe, en variation på svarta, gröna och örtteer samt våra hälsosamma smoothies."

Pris för High Tea 245:-/person för privatgäster.

Du bokar ditt High Tea antingen på telefon, via epost eller genom att skicka en förfrågan genom att klicka på "Förfrågan-knappen" här nedan. 

Tel: 0490-824 27.
Epost

Förfrågan