Gränsö slott fest- & bröllopsmeny 2020

Välj mellan olika alternativ; trerätters, buffé & vickning.


En läcker buffé med kock på plats vid grillen? Eller en trerätters vackert serverad festsupé. Gränsö har en rad specialkomponerade alternativ för ditt bröllop, din fest eller ditt firande. Vi hjälper dig gärna att hitta det som passar just er.

FÖRRÄTTER

Gränsö slotts Skagen
Handskalade räkor blandas med en krämig citronmajonnäs och smaksätts
sedan med rödlök, äpple, pepparrot och dill. Som tillbehör till detta
serveras en fräsch salladsblandning, picklad rödlök och brödkrisp.
Rätten avslutas till sist med sikrom.

Pastramikryddad Lax
Vi gör vår egen kryddblandning på bland annat olika sorters peppar,
korianderfrön och paprikapulver. Laxen rullas i kryddorna och tillagas sedan
till perfektion i ugnen och kyls ner. Laxen ackompanjeras sedan på tallriken
av en sjögrässallad och sesam picklad svamp. Rätten blir sedan komplett
med en härlig soja och sesamcremé.

Bakade Betor
Bakade betor serveras med en smakrik salladsblandning och en fetaostcremé.
Sedan toppas rätten med torkade fikon och bär, rostade valnötter och som
pricken över i honung smaksatt med balsamvinäger.

VARMRÄTTER

Halstrad Röding
Halstrad rödingfilé, serveras med rostad potatis blandad med gräslök,
ett urval av ugnsbakade primörer marinerade i örter och vitlök. Till sist
avslutas rätten med brynt smör.

Kalvytterfilé
Nattbakad och grillad kalvytterfilé serveras med tryffelpotatiskaka, en rökt
lökchutney som vi har rökt i vår slottsrök, primörer och till sist en smakrik sås
smaksatt med rosépeppar.

Honungsglaserad Pälhöna
Vi glaserar bröstet av pärlhönan med honung när vi tillagar det, sen serveras
det med en polentakaka som är kryddad med tomat och örter. Fler tillbehör är
en ört- och vitlöksbakad tomat och en skysås smaksatt med portvin.

DESSERT

Choklad & Passion
En ljuvlig chokladdessert, mörk, mjölk och vit chokladmousse är
grunden för denna rätt som sedan serveras med passionsfruktssås,
passionkrisp och maränger.

Rabarber och Fläder
Gräddigt len rabarberparfait serveras ihop med en kräm smaksatt med
jordgubbar och fläder. Rätten avslutas sedan med fläderinkokta rabarber
och kristalliserad vit choklad.

Citron, Hallon & Lakrits
En härligt syrlig citrontartelette serveras med vispad hallonpannacotta,
hallonsås och krispiga lakritsmaränger.


Trerätters: högsäsong 545:-/person, lågsäsong: 425:-/person

-------------------------------------------------------------------------------------------

VICKNING

Kokt korv
Kokt korv med gurksallad, räksallad, ketchup och starksenap.

-------------------------------------------------------------------------------------------

BARNMENY

Ost & Skinktoast
Pasta & Köttfärssås
Glass & Chokladsås

Även den stora menyn kan fås som barnmeny för 273:-/barn

Barnmeny: 215:-/barn

-------------------------------------------------------------------------------------------

GRILLBUFFÉ

• Färsk bröd och knäcke med örtfärskost
• Sweet chili marinerade Kycklingspett
• BBQ-glaserad nattbakad fläskkarré
• Sesam och soja kryddad lax
• Chiliaioli
• Barbecuesås
• Grillade säsongsgrönsaker med ruccola och Grana padano
• Ceasarsallad med bacon, krutonger och Grana padano
• Coleslaw
• Couscous med soltorkad tomat, fetaost och basilika
• Cajunkryddad potatissallad
• Grönsallad
• Kladdkaka och vispgrädde

Buffé: högsäsong 545:-/person, lågsäsong: 425:-/person

-------------------------------------------------------------------------------------------

SKÄRGÅRDSBUFFÉ

• Färskt bröd och knäcke med vispat örtsmör
• Senapsill
• Ört och vitlöksill
• Matjessill
• Gräslök, rödlök och gräddfil
• Lagrad ost
• Skagenröra
• Västerbottenpaj
• Varmrökt lax med dill och gräslöksås
• Kallrökt lax med senapscrème
• Örtbakad rostbiff med inlagda grönsaker
• Citronetteslungad fänkålssallad
• Lågtempererad fläskfilé med timjan
• Ljummen potatissallad med hyvlade primörer och blad
• Grönsallad
• Äppelkaka med vaniljgrädde

Buffé: högsäsong 545:-/person, lågsäsong: 425:-/person

-------------------------------------------------------------------------------------------

GRÄNSÖS LILLA SLOTTSBUFFÉ

• Färskt bröd och knäcke med örtfärskost
• Krämig pastasallad med kräftstjärtar, dill och pepparrot
• Rostade rotfrukter med grana padano och pumpafrön
• Paj med kallrökt lax, purjolök, dill och citron
• Majskyckling med rosmarin och citron
• Varmrökt lax från slottets rök med äpple och pepparrotscrème
• Potatisgratäng smaksatt med västerbottenost
• Passionsfruktspannacotta med rårörda blåbär


GRÄNSÖS STORA SLOTTSBUFFÉ

• Tomatsallad med örter från trädgården, vårlök och mozzarella
• Vetekornsallad med marinerade kronärtskockor och rucola
• Paj med oliver, fetaost och soltorkade tomater
• Nattbakad fläsksida med äpple och chili
• Örtbakad rostbiff med senapsmajonnäs


Lilla Slottsbuffén, pris: 425:-/person
Uppgradera till Stora Slottsbuffén för 120:-/person

 Tillbaka till Fest och Bröllopssidan