Gränsö slott Fest- & bröllopsmeny höst/vinter 2018/2019

Välj mellan olika alternativ; trerätters, buffé, snittar & vickning.

FÖRRÄTTER

RÄKTERRIN
Räkterrin med picklad rödlök, sallad, forellrom
samt ostflarn.

GRAVAT & RÖKT FASANBRÖST
Gravad och rökt fasanbröst med senapskräm,
lingonsirap, torkade lingon och rökt äpple.

 

VARMRÄTTER

KALVENTRECÔTE
Grillad kalventrecôte med potatisfondant och
rödvinssky serveras med en sallad på rödlök,
getost och betor.

RÖDING
Halstrad röding med potatispuré smaksatt
med rotselleri, primörsallad på sojabönor,
ärtor, morötter och purjolök. Rätten avslutas
med brynt smör.

 

DESSERT

CITRONKAKA
Citronparfait toppad med citronkräm serveras
med lakritssås, violcrunch och hallon.

VIT CHOKLADTARTE
Vit chokladtarte med dulce de leche, toppas
med rommarinerade björnbär.

Trerätters: 425:-/person

--------------------------------------------------------------------------

SNITTAR

SMÖRDEGSSNURROR
med tapenade.

LAXTARTE
Rökt laxmousse med friterad kapris.

PETIT CHOUX
med getost och fikoncreme.

--------------------------------------------------------------------------

VICKNING

KOKT KORV
Kokt korv med gurksallad, räksallad,
ketchup och starksenap.

--------------------------------------------------------------------------

BARNMENY

OST & SKINK TOAST
SPAGETTI & KÖTTFÄRSSÅS
GLASS & CHOKLADSÅS

Även den stora menyn kan fås som
barnmeny för 273:-/barn

Barnmeny: 215:-/barn

--------------------------------------------------------------------------

ITALIENSK BUFFÉ

• Marinerad kronärtskocka med soltorkade tomater och oliver.
• Prosciutto med Grano Padano.
• Bresaola med gula russin, Pecorino ost och pinjenötter.
• Salami milano med caponata.
• Fläskfilé saltimbocca.
• Pastasallad med Tallagio ost och semitorkade tomater.
• Saltbakad potatis.
• Focacciabröd med olivolja.
• Vaniljpannacotta med hallon.

 

AMERIKANSK BUFFÉ

• BBQ marinerade kycklingspett.
• Cajunbakad laxfilé.
• Smörslungad majskolv.
• Krämig potatissallad.
• Coleslaw.
• Ceasarsallad med bacon, vitlökskrutonger och Grano Padano.
• Guacamole.
• Nybakat bröd med chiliaioli.
• Vit chokladcheesecake med blåbär.


HÖST/VINTER BUFFÉ

• Kallrökt lax med senapscrème
• Rökt hjort och lingon crème
• Örtbakad rostbiff
• Vetekornssallad med kastanjer och päron
• Svamp- och getostfylld kycklingbröst
• Saltbakade höstprimörer med syltade kantareller och spenat
• Potatisgratäng smaksatt med Västerbottenost
• Björnbärsmousse med hasselnötscrème

Buffé: 425:-/person