Vi serverar en femrätters viltmeny och till det fem utprovade viner. För de gäster som bokar till vinpaket ingår en vinprovning kl. 17.00, middagen serveras 19.00.
Våra experter berättar om just de valda vinerna och varför de passar till det specifika viltet. Inspiration, kunskap och njutning.
För er som inte önskar vinpaket finns alternativa drycker.
Viltmeny, femrätters 795:-
Vinpaket, fem olika viner, inklusive Vinprovning 595:-
Boka på 0490-824 27 kl 13-16 varje dag eller hovmastare@granso.se
För dig som önskar boendepaket med viltsupén, boka här.
Välkomna!
Meny
AMUSE BOUCHE
Rökt vildandsbröst med pepparrot, rågbröd, friterad surkål och torkat lingon
KRÄFTA
Pippers kräftsoppa serveras här med råmarinerad havskräfta, grön krondillsolja, samt plockad dill.
ÄLG
Råbiff på älginnanlår, serveras med en tryffelemulsion som toppas med löjrom, jordärtskockschips, ramslök, kapris, samt kryddkrasse.
RÅDJUR
Smörstekt rådjurssadel serveras med potatiskaka smaksatt med örter, fänkålssauterad grönkål från Lundsbo trädgård, samt mörk sky med Karl Johansvamp.
MELLANRÄTT
Lagrad getost
ÄPPLE
Kryddbakat Discoveryäpple serveras med en sockerkaka smaksatt med brynt smör och mandel. Äppelkräm med råsocker, samt en len cidersabayonne.
VINER
Vinprovningen hålls av Maria Appelgren, sommelier och varumärkesansvarig på Vingruppen, samt Luc Jalenques, som representerar Vinhuset Laroche i Sverige. Vi kommer att provsmaka och njuta av fem olika viner från Sydafrika och Chablis till viltet.