Gränsö Slott
Våra paket

Kalender, Nyheter, Paket / 9 augusti 2023

Vilt & Vin på slottet, lördag 30/09

Vi serverar en femrätters viltmeny och till det fem utprovade viner. För de gäster som bokar till vinpaket ingår en vinprovning kl. 17.00, middagen serveras 19.00.

Våra experter berättar om just de valda vinerna och varför de passar till det specifika viltet. Inspiration, kunskap och njutning.

För er som inte önskar vinpaket finns alternativa drycker.

Viltmeny, femrätters 795:-
Vinpaket, fem olika viner, inklusive Vinprovning 595:-

Boka på 0490-824 27 kl 13-16 varje dag eller hovmastare@granso.se
För dig som önskar boendepaket med viltsupén, boka här.

Välkomna!

 

Meny

AMUSE BOUCHE

Rökt vildandsbröst med pepparrot, rågbröd, friterad surkål och torkat lingon

KRÄFTA

Pippers kräftsoppa serveras här med råmarinerad havskräfta, grön krondillsolja, samt plockad dill.

ÄLG

Råbiff på älginnanlår, serveras med en tryffelemulsion som toppas med löjrom, jordärtskockschips, ramslök, kapris, samt kryddkrasse.

RÅDJUR

Smörstekt rådjurssadel serveras med potatiskaka smaksatt med örter, fänkålssauterad grönkål från Lundsbo trädgård, samt mörk sky med Karl Johansvamp.

MELLANRÄTT

Lagrad getost

ÄPPLE

Kryddbakat Discoveryäpple serveras med en sockerkaka smaksatt med brynt smör och mandel. Äppelkräm med råsocker, samt en len cidersabayonne.

VINER

Vinprovningen hålls av Maria Appelgren, sommelier och varumärkesansvarig på Vingruppen, samt Luc Jalenques, som representerar Vinhuset Laroche i Sverige. Vi kommer att provsmaka och njuta av fem olika viner från Sydafrika och Chablis till viltet.

Gränsö Slott
Ostkustens Pärla

Läs mer
Gränsö Slott Västervik

Gränsö Slott
Välj bokning

Hotellpaket

Välj något av våra utvalda paket och erbjudanden och sätt guldkant på din vistelse hos oss. Dessa är noga utvalda för att ge dig en unik upplevelse på Gränsö Slott. Vänligen kontakta oss via e-post eller telefon om någon i sällskapet önskar specialkost eller har några allergier.

Boende

Gränsö Slott är en familjeägd anläggning direkt vid havet i den charmiga skärgårdsstaden Västervik. Tillsammans med fantastiska medarbetare ser vi till att våra gäster har det bra och njuter av sin vistelse – oavsett tillfälle. Välkommen att boka ditt boende här.

Restaurang

Våra menyer på Gränsö Slotts restaurang i Västervik är modernt klassiska. Det är matlagning från grunden, på bra råvaror från lokala och företrädesvis svenska producenter.

Välkommen att boka bord på tel. 0490-824 27 vardagar kl. 13-16 eller via mail hovmastare@granso.se

Spa & Behandlingar

Alla hotellgäster och dagspagäster har tillgång till hela Gränsös Spalounge inklusive flytande Beachhouse. Här finns relax, ångbastu, torrbastu, isländsk källa, åtta olika tempererade pooler, källor och spabad. Dessutom ett spaorangeri där du kan njuta av lätta rätter och något gott att dricka. Komplettera med sköna spabehandlingar.

Bäst är att boka dagspa och behandlingar på mail spa@granso.se. Du kan också ringa 0490-824 30 och knappval 5 för att komma till spareceptionen. Ibland är det svårt att nå oss. Lämna gärna meddelande att du vill bli uppringd så ringer vi tillbaka så snart vi kan.

Konferens & event

När du vill sätta guldkant på din konferens eller ditt event är Gränsö Slott bästa valet. Hela Spaloungen inklusive vårt läckra Beachhouse ingår för deltagare som övernattar. Oslagbar miljö – direkt vid havet.

Marie-Louise Lindahl hjälper dig, svarar på alla frågor och är din kontakt från förfrågan ända fram till genomförandet av ditt möte. Kontakta Marie-Louise på på tel. 0490-824 31 eller e-post ml@granso.se.

Fest & bröllop

Gränsö Slott är ett av Sveriges och Smålands populäraste slott för fest och bröllop. När det finns något viktigt att fira, från dop, födelsedagar och bemärkelsedagar, bröllop, silverbröllop, förlovning, årsdagar, examen – till alla slags fester för släkt och vänner är Gränsö Slott en passande miljö.

Vår fest- och bröllopskoordinator hjälper dig med alla detaljer kring just ditt arrangemang. För mer information och bokning, kontakta Rebecka Ponton på tel. 0490-824 27 eller e-post brollop@granso.se.