23 februari

Daniel Haynes från Svenska kocklandslaget gästspelar på Gränsö slott 23 feb

Fredag 23 februari gästspelar Daniel Haynes från Svenska kocklandslaget Gränsö slott, Västervik. Fåtal platser finns att boka!

Daniel kommer erbjuda en 5-rätters smakresa med svenska råvaror och asiatiska inslag. Utvalda viner/vinpaket erbjuds.

Pris 895 kr per person exklusive dryck. Förbokas. 

Om Daniel Haynes: 

"Jag är en driven person i 26 års åldern som älskar att jobba med mat och allt som har med det att göra. Nya råvaror som ständigt byts ut med säsonger, nya kombinationer, nya tekniker och tillagningssätt. Alla människor och förebilder som jag har stött på under åren som kock. Det är som en enda stor bubbla av inspiration och glädje. Vilken tur att jag valde kockyrket! Under den lilla tiden då jag inte befinner mig i kockbubblan fördriver jag tiden med att träna, äta god mat och umgås med nära och kära.

Restaurangen Esperanto i Stockholm var där allting började för mig. Redan som elev på gymnasiet och sedan de första fyran åren av min kockkarriär. Intresset för att laga mat på en så pass hög nivå tog fart som en stormvind och ledde till att jag blev kvar år efter år. Under Isakssons vinge fick jag lära mig allt från grunderna i köket till den absolut sista detaljen innan en tallrik är färdigställd; ”finish, finish, finsh”, de orden har jag drömt om ett par gånger. Här fick jag lära mig  hur viktigt det är att respektera råvarorna och kollegorna du jobbar med. Jag fick även äran att vara med när white guides prestigefyllda titel, årets bästa restaurang 2013 och 2014 tilldelades.

Efter tiden på Esperanto har min kärlek till det asiatiska köket med sin precision för detalj och rena smak satt sina spår i min matlagning. Menyn är därmed formad utefter dom premisserna "

 

  • Amuse på Kålrabbiblomma, nyvispad färskost. Märgpudding på briocheknäcke.
  • Dashigratinerat ostron från västkusten, sjögräsknäcke med varm dashi och mirrinpicklad ”majrovablomma”
  • Nygräddad "kavring", crust på rostat bovete, med hemkärnat smör gjord på syrad grädde från Oviken.
  • Svensk fjällröding pocherad i rökt vassle, rostad jordärtskocka , älvdalsrom, beurre blanc.
  • Anka från Munka-Ljungby gård, stekt krispig och glaserad, grillat ankhjärta, stekt spetskål, crudite på fjäderkål från Ugglarps.
  • Karamelliserad rotselleri med lönnsirap och grädde, concord8 vinäger, blåbärscurd, blåbärsglass, vitchoklad, hasselnötter, yupol
  • Petit four : Rökt chokladganache. Misokola & "bränd" vitchoklad
Ring eller maila oss på